Podziel się wrażeniami!
Witam i pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Mam na imię Piotr i mieszkam w Gliwicach.
Właśnie stałem sie szczęśliwym użytkown. A700. Korekcja dioptrii do wartości ok.minus 3,0 dioptrii umożliwiona fabrycznie w tej lustrzance okazała się dla mnie niewystarczająca. Potrzebuję "skorygować" wizjer do wartości ok. minus 4,0 dioptrii. Na śląsku dystrybutorzy Sony nie mogą mi sprowadzić dodatkowego okularu z korekcją dioptrii do wizjera A 700 - część o numerze katalogowym: FDA-ECN 10.(Twierdzą o braku ww.części w magazynie centralnym)
Wspomniana część jest jednak dostępna w Sony Centre w Warszawie na ulicy Jana Pawła II 29.
Niestety uzyskałem tam telefoniczną informację, że nie prowadzą sprzedaży wysyłkowej takich "drobiazgów" - trzeba przyjechać i kupić osobiście. Biorąc pod uwagę koszt tego szkiełka korekcyjnego na poziomie 70,-PLN. koszt wyprawy do Warszawy i powrót przesądzają o nieopłacalności takiego kroku.
Czy może ktoś z forumowiczów ma jakiś pomysł.
Proszę o pomoc.
Proponuję skontaktować się ze Kolegą SZFENDAKIEM - mieszka blisko Warszawy, poza tym ma znajomych którzy odwiedzają CS na Jana Pawła II - może coś uda się wymyślić - ja niestety mieszkam w Będzinie więc nie mam jak pomóc
Do tego czasu musisz używać okularów podczas patrzenia w wizjer...w sumie ja tak muszę robić cały czas bo mam astygmatyzm i zwykła korekta nie bardzo mi pomaga.
EDIT:
Może spróbuj jeszcze napisać PW do thomasax i chłopaków z Sony Foto Team-u (Rafiki, Krzysztof)
A tak w sumie dziwi mnie, że nie da się przerzucić tego z CS Waraszawa do CS Katowice
Witam kolegę. Mieszkam o kilkanaście kilometrów od Warszawy. W tym tygodniu będę jechał do Sony Center , mam zamiar kupić obiektyw. Chcę jeszcze zrobić kilka kontrolnych fotek. Jak mają taką korekcję , kupię. Jadę we wtorek lub środę. Prześlę pocztą. Muszę tylko wiedzieć , czy kolega nie zdobył już tego drobiazgu inną drogą. Jak nie służę pomocą.
Pozdrawiam
Jan
janvideo24 napisał(a):
Witam kolegę. Mieszkam o kilkanaście kilometrów od Warszawy. W tym tygodniu będę jechał do Sony Center , mam zamiar kupić obiektyw. Chcę jeszcze zrobić kilka kontrolnych fotek. Jak mają taką korekcję , kupię. Jadę we wtorek lub środę. Prześlę pocztą. Muszę tylko wiedzieć , czy kolega nie zdobył już tego drobiazgu inną drogą. Jak nie służę pomocą.
Pozdrawiam
Jan
Witam Kolegę Piotra. Z przykrością stwierdzam , że w SC na JpII nie mają tego okular. Byłem , jest Twoje zamówienie. Termin realizacji - nieznany. Facet powiedział , że mam dowiedzieć się za dwa tygodnie. To tle. Szkła zaś Carl Zais drogie niebotycznie . 24-70 kosztuje już 8 tysięcy , 18-80 3 tysiące. Brrr , sie porobiło.
Pozdrawiam, napisz co mam robić.
Jan