Podziel się wrażeniami!
może to wynika z braku wiedzy albo nie doczytania instrukcji... czy A 300 robi od razu czarno białe zdjęcia (tzn. czy na ekranie aparatu można je zobaczć w cz-b)??? czy jako uzytkownicy jestesmy skazani na programy do obróbki w skali szarości...?
Nie, nie "robi". ale, to chyba nawet lepiej. W "zewnętrznym" programie mamy więcej możliwości. Zwykły gimp czy XnView pozwalają choć w stopniu podstawowym zaingerować w sam proces tworzenia CB zdjęcia, z poziomu aparatu raczej by to nie było mozliwe.
witam kolegow jak nie robi jak robi poczytaj instrukcje a mianowicie str 97 instrukcji tzw strefa tworcza-wybor zadanego ustawienia pozdro
aixen napisał(a):
Nie, nie "robi". ale, to chyba nawet lepiej. W "zewnętrznym" programie mamy więcej możliwości. Zwykły gimp czy XnView pozwalają choć w stopniu podstawowym zaingerować w sam proces tworzenia CB zdjęcia, z poziomu aparatu raczej by to nie było mozliwe.
doczytałem...sprawdziłem... zgadza się "strefa twórcza B-W" wiekie dzieki...
Nie dosc ze robi to jeszcze mozna je ustawiac pod trzema parametrami kontrast nasycenie i ostrosc jak dobrze pamietam:-)
:smileyredface: zmieniam okulary... normalnie pomroczność jasna. To chyba dlatego, że nigdy nie korzystałem z opcji ST. Wolę zewnętrzny program. Daje mi poczucie większej kontroli nad tym co robię. Co nie zmienia faktu, że aparat robi CB zdjęcia...
Tylko kontrast i ostrość- nasycenie nie za bardzo