anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Grip do A300

Agas-----
Początkujący

Grip do A300

Używacie gripa? Jeżeli tak to czy oryginalnego czy zamiennika? Czym kierować się przy kupnie? Sony VG-B30AM - okolo 600zł, natomiast Ownuser (?) BH-S35R z pilotem 280zł.

26 ODPOW. 26
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

tego ownusera ZDECYDOWANIE odradzam.
nie ma pokrętła, nie ma przycisków z tyłu
i musisz kabelkiem połączyć z aparatem... (na ten temat jest tutaj wątek)

kup oryginał - mam i wiem co gadam, warto :-)

wiem, że mieszkasz w UK,ale jakby co to popatrz na cenę tutaj

Początkujący

Na ceny w kraju nie patrzę ponieważ przesyłka wychodzi drogo, a czasem nie realizuja zamówień zagranicznych :( , grip Sony jest troszke droższy w Anglii, ale to Sony :) więc kolejna decyzja podjęta :)
Serdeczne dzięki za pomoc :) (kolejny raz ;) )

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Aga popraw sobie w stopce opis bo masz 18-80 a nie ma takiego szkiełka ;)
Kiciorek ma 18-70 ;)

Aaaa, i gripa tylko oryginał. Żaden inny. :)

Agas-----
Początkujący

:slight_smile:

radian
Początkujący

hej Agas :)
Ja używam oryginału Sony... fakt, że kosztuje nieco więcej niż "zastępczy" ale przynajmniej mam pewność, że wszystko będzie działało dobrze. Mam go kilka miesięcy i działa bez zarzutu! Jest dla mnie sporym ułatwieniem, ponieważ często pstrykam ze szkłem 70-200. Zastanów się więc, czy aby lepiej nie dołożyć trochę więcej kasy, ale później "spać spokojnie". Tym bardziej, że w Polsce kupisz go już za niecałe 500 zł...
Pozdrawiam :)

Agas-----
Początkujący

Dziękuję Radian :)
tak, kupię oryginał, opcji jest zawsze jest kilka - warto zapytać i dowiedzieć się, u mnie Sony kosztuje ok 600zł.
Pozdrawiam :)

radian
Początkujący

bardzo proszę :)
w grę wchodzi jeszcze zakup w Polsce - polecam swoją pomoc :) i transport do Ciebie np. gołębiem pocztowym ;) oczywiście przesyłka musiałaby być ubezpieczona... posiadam jeszcze niewielki ponton, więc mógłbym podpłynąć :)
pozdrawiam serdecznie :))

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Agnieszko jeśli faktycznie myślisz o zakupie w PL, to ja pod koniec marca będę w UK ;)

Początkujący

kris napisał(a):

Agnieszko jeśli faktycznie myślisz o zakupie w PL, to ja pod koniec marca będę w UK ;)

Różnica w cenie między UK i PL to tylko 80zł, a ja tutaj dodatkowo mam ubezpieczenie >> od nieszczęśliwych wypadków << ;)
( zdolna jestem jeżeli chodzi o 'uszkodzenia ')
ale serdecznie dziękuję Kris :)