Podziel się wrażeniami!
Używacie gripa? Jeżeli tak to czy oryginalnego czy zamiennika? Czym kierować się przy kupnie? Sony VG-B30AM - okolo 600zł, natomiast Ownuser (?) BH-S35R z pilotem 280zł.
tego ownusera ZDECYDOWANIE odradzam.
nie ma pokrętła, nie ma przycisków z tyłu
i musisz kabelkiem połączyć z aparatem... (na ten temat jest tutaj wątek)
kup oryginał - mam i wiem co gadam, warto
wiem, że mieszkasz w UK,ale jakby co to popatrz na cenę tutaj
Na ceny w kraju nie patrzę ponieważ przesyłka wychodzi drogo, a czasem nie realizuja zamówień zagranicznych , grip Sony jest troszke droższy w Anglii, ale to Sony więc kolejna decyzja podjęta
Serdeczne dzięki za pomoc (kolejny raz )
Aga popraw sobie w stopce opis bo masz 18-80 a nie ma takiego szkiełka
Kiciorek ma 18-70
Aaaa, i gripa tylko oryginał. Żaden inny.
hej Agas
Ja używam oryginału Sony... fakt, że kosztuje nieco więcej niż "zastępczy" ale przynajmniej mam pewność, że wszystko będzie działało dobrze. Mam go kilka miesięcy i działa bez zarzutu! Jest dla mnie sporym ułatwieniem, ponieważ często pstrykam ze szkłem 70-200. Zastanów się więc, czy aby lepiej nie dołożyć trochę więcej kasy, ale później "spać spokojnie". Tym bardziej, że w Polsce kupisz go już za niecałe 500 zł...
Pozdrawiam
Dziękuję Radian
tak, kupię oryginał, opcji jest zawsze jest kilka - warto zapytać i dowiedzieć się, u mnie Sony kosztuje ok 600zł.
Pozdrawiam
bardzo proszę
w grę wchodzi jeszcze zakup w Polsce - polecam swoją pomoc i transport do Ciebie np. gołębiem pocztowym oczywiście przesyłka musiałaby być ubezpieczona... posiadam jeszcze niewielki ponton, więc mógłbym podpłynąć
pozdrawiam serdecznie )
Agnieszko jeśli faktycznie myślisz o zakupie w PL, to ja pod koniec marca będę w UK
kris napisał(a):
Agnieszko jeśli faktycznie myślisz o zakupie w PL, to ja pod koniec marca będę w UK