anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Grip do A300

Agas-----
Początkujący

Grip do A300

Używacie gripa? Jeżeli tak to czy oryginalnego czy zamiennika? Czym kierować się przy kupnie? Sony VG-B30AM - okolo 600zł, natomiast Ownuser (?) BH-S35R z pilotem 280zł.

26 ODPOW. 26
Agas-----
Początkujący

radian napisał(a):

bardzo proszę :)
w grę wchodzi jeszcze zakup w Polsce - polecam swoją pomoc :) i transport do Ciebie np. gołębiem pocztowym ;) oczywiście przesyłka musiałaby być ubezpieczona... posiadam jeszcze niewielki ponton, więc mógłbym podpłynąć :)
pozdrawiam serdecznie :))

Radian dla zdrowotności mógłbyś użyć mechanizmu, który rower się zwie, a nie na łatwiznę idziesz i wymyślasz pontony i gołębie (uważasz, że taki biedny ptak udźwignie Ciebie? :smileyhappy: )

pozdrawiam :)

radian
Początkujący

hi hi... absolutnie nie chciałem ptaszka obciążać moja osobą ;) tylko samym gripem
co do pontonu to osobiście, z wielką chęcią, bym powiosłował do Wielkiej Brytanii na herbatkę u królowej i pudding z Monty Pythonem ;) a Ty przy okazji miałabyś "polskiego" gripa...
pozdrówka!!!

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

tych ubezpieczeń od byle czego zazdroszczę UK :(

Początkujący

kris napisał(a):

tych ubezpieczeń od byle czego zazdroszczę UK :(

yyyyyyy o matko! od byle czego???????????? ;)
Te ubezpieczenia są super! Raz moj pentax spadł na ziemię i bez niczego (bez wmawaiania, że to moja wina itd) wyświetlacz został naprawiony, kurier przyjechał, zabrał paczkę bez dodatkowych kosztów. To bardzo dobre rozwiązanie jeżeli ma się droższy sprzęt. A ubezpieczyć można wszystko.

profile.country.en_GB.title
gnembon
Początkujący

co do gripa, był jeszcze taki chinski zamiennik za 300zł - niby wszystko jak w orginale, kółeczko, dwie baterie, przyciski itd. Jakby kopia orginała, tyle że pojawiły się problemy z podłączaniem dwoch baterii i jest to generalnie znak zapytania.

Dlatego mam gripa sonego :-)
(no, noe tylko dlatego ;-) )

Agas-----
Początkujący

Myślę, że jeżeli już wydaje się pieniądze to na coś co przetrwa, ale warto dowiedzieć się czegoś o ew zamiennikach :)
Dlatego, jeżeli grip to Sony :)

Dziki-----
Początkujący

Ja szerze preferuję orginały ale może tak jak pisze kris jak będzie w UK jest taniej ale jeśli mogę ci poradzić to kup orginał

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Dziki napisał(a):

Ja szerze preferuję orginały ale może tak jak pisze kris jak będzie w UK jest taniej ale jeśli mogę ci poradzić to kup orginał

Dziki, ostatni post był prawie miesiąc temu...w archeologa się bawisz? ;)

profile.country.pl_PL.title
acinloop
Nowicjusz

Temat już może stary ale... co sądzicie o takim gripie: http://www.multifoto.pl/go/_info/?id=9135 ? może ktoś używa takiego?

profile.country.en_GB.title
gnembon
Początkujący

najbliższy orginałowi, ale mogą być problemy z przełączaniem baterii. Jak masz jedną, nie powinno być z tym akurat problemów. Napisy też się podobno łatwo z przycisków wycierają.