Podziel się wrażeniami!
witam wszystkich !!! jestem początkującym fotoamatorem jutro jadę kupić obiektyw .....nie wiem jaki mam upatrzone dwa bo na tyle mnie stać...posłuchałem wypowiedzi kolegów na innych forach int. i z przykrością musze przyzanć ,że większość wypowiada sie na temat sprzętu ,ktorego nigdy nie miała w ręku !!!każdemu odpowiada inny..wiem że każdy obiektyw ma w sobie to coś...ale mi chodzi o opinię szanownych kolegów ,którzy pracowali na niżej wymenionym sprzęcie zresztą obiektyw moim zdaniem to tylko połowa temat też ważny....wiem że najlepiej gdybym kupił wszystkie rodzaje obiektywów jakie są w tej chwili na rynku...jakie zdjęcia chcę robić ? portrety..reportarze...imprezowe...słuszałem o róznych wadach tych obiektywów mechanika,stare szkła,mydło....chciałbym usłuszeć opinie tych którzy pracowali na tym sprzęcie !!! bardzo liczę na wasze rzetelne opnie !!!!!!!!!!!!!!!!
aparat;sony 200
sony 75-300mm 1:4,5-5,6
sigma 18-200f/3,5-6,3 dc
dzięki !!!!
Polecam przejrzeć dział Obiektywy na tym forum.
Powinieneś znaleźć odpowiedź na swoje pytanie.
A swoją drogą najlepiej samemu się przekonać które szkło jest dobre, a nie sugerować się tylko opiniami na forum. Generalnie nie możesz oczekiwać od budżetowych obiektywów jakichś ponadprzeciętnych osiągów.
Temat do przeniesienia do działu OBIEKTYWY.