Podziel się wrażeniami!
~Witam !
Mam problem, niedawno kupiłem alfe350 i ciągle miga znaczek od SSS.
Do tego nie wiadomo dlaczego każde zdjecie w obojetnym trubie i sposobie fotografowaniu jest sporo podniesione do góry.
Czy ktoś miał taki przypadek ?
Co radzicie ?
Pozdrawiam
miga gdy jest możliwość poruszenia zdjęcia - sprawdź czy przypadkiem nie zachowuje ise tak jak powinien. Mozesz też wejść w tryb czyszczenia i spojrzeć na matrycę, czy nie jest jakoś krzywo.
Co do tego że zdjęcia są jakies obniżone - może za mocno wciskasz spust migawki http://klubkm.pl/forum/images/smilies/hihi.gif i ci aparat leci do dołu na ten ułamek sekundy. Zrób test na statywie i z timerem, obierz jakiś punkt na krawędziach zdjęcia i zobacz gdzie pojawi sie na zdjęciu
Gdy problemy się będa powtarzać - daj znać
No i pamiętaj że wizjer kryje tylko 95% kadru więc na zdjęciu zawsze jest trochę więcej
Co do sporo podniesionego kadru - sprawdź czy nie masz włączonej opcji robienia zdjęć w formacie 16:9
powinno być 3:2
Witaj !
Miałem identyczny problem, zdjęcie które robiłem było zdecydowanie wyżej niż na wyświetlaczu.
Pożyczałem inne obiektywy, chodziłem tu i tam ale i tak skończyło się w serwisie.
Więc nie marnuj czasu i wysyłaj, mi wymienili matryce, przynajmniej tak napisali w karcie gwarancyjnej i teraz jest ok.
Pozdrawiam !
Puq
Puq, czy Ty tak masz, że sam sobie odpowiadasz na własne wątki po kilku miesiącach?
uwazam że to fenomen w skali kraju
Alcazar napisał(a):
uwazam że to fenomen w skali kraju