Podziel się wrażeniami!
~Witam !
Mam problem, niedawno kupiłem alfe350 i ciągle miga znaczek od SSS.
Do tego nie wiadomo dlaczego każde zdjecie w obojetnym trubie i sposobie fotografowaniu jest sporo podniesione do góry.
Czy ktoś miał taki przypadek ?
Co radzicie ?
Pozdrawiam
Dobra Panowie, starczy tych podśmiechujek.
Kolega puq13, nie przeczytał pierwszego postu (swojego), zobaczył temat i... chciał pomóc przecież.
Przekonał się, że lenistwo (w czytaniu) nie popłaca, bo naraził się na śmieszność, ale już wystarczy.
Myślę, że jeszcze nie jeden raz skutecznie komuś pomoże.
witam !
Nio to się popisałem, ale przynajmniej wesoło było.
Jakoś przez przypadek otworzyłem stary post i nowy w innym oknie, późno było, ja zmęczony , czytam ktoś ma problem jak ja kiedyś itd. wiec piszę i poszło.
Nio postaram się poprawić i więcej nie .......................
Starość nie radość niestety., oczy już nie te.
Pozdrawiam wszystkich !
puq13 napisał(a):
Nio to się popisałem, ale przynajmniej wesoło było.
Wesoło to i owszem, ale też chęć pomocy się liczy
Tym bardziej, że z sytuacji wynika, że sobie z problemem poradziłeś i wszystko działa jak należy...
Z tą starością to też bym nie przesadzał - tutejsza średnia wieku niejednego by zadziwiła
Pozdrawiam i liczę, że jeszcze nie raz się pojawisz
A może jakieś fotki?..
Witam. Mi cały czas miga stabilizacja nawet jak położę aparat na stole.
To normalne?
Bo się zastanawiam teraz po przeczytaniu tego wątku, czy to nie jakaś przypadłość.
Co prawda kadru nie podnosi, tylko troszkę powiększa (bo to chyba normalne jeśli wizjer kryje tylko 95% kadru), ale to miganie mnie zastanawia.
Tak poza tym, jak jest włączona stabilizacja to przy otwartej migawce jest słyszalny szum (prawdopodobnie silnik od stabilizacji).
znak stabilizacji miga ostrzegając o możliwości poruszenia kadru w przypadku czasów naświetlania dłuższych niż potrzebne minimum dla nie poruszonego kadru. czyli nawet jak położysz na stole a czas będzie za długi to sygnalizacja się włączy, natomiast jej poziom (te beleczki obok) będzie na najniższym poziomie.
poza tym co napisał mat_czok dodam:
KartofeL napisał(a):
Tak poza tym, jak jest włączona stabilizacja to przy otwartej migawce jest słyszalny szum (prawdopodobnie silnik od stabilizacji).
to ja dodam że instrukcja mówi żeby wyłączyć stabilizację podczas korzystania ze statywu
Dzięki za odzew.
Tylko, kurcze, nie zawsze się pamięta żeby wyłączyć stabilizację, przy korzystaniu ze statywu.
Pozdrawiam.
KartofeL napisał(a):
Dzięki za odzew.
Tylko nie zawsze się pamięta żeby wyłączyć stabilizację.
.