anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Zakup Alpha 300 + obiektyw hmmmm

Maciejus-M1
Początkujący

Zakup Alpha 300 + obiektyw hmmmm

Witam Mam wszystkich forumowiczów.
Zdecydowałem się wkońcu kupic Alphe 300
Dlaczego? Bo:
- dobrze leży w dłoni
- ma Live Viev ( Mi na tym akurat niezalezy, ale Moja pani też będzie robiła zdjęcia a ona sobie rady nieda z "oczkiem", pozatym uświni Mi je z pudru i tuszu :slight_smile:
- poczytałem każda recenzje na necie chyba :D i na każdej pisza o szumach co już ani Mnie ziębi ani grzeje
- "tanie" szkła ( w porównaniu np. do Nikona nad którym też się zastanawialem)
- noi wkońcu poprstu Mi się podoba
Ale do meritum sprawy byłem już zdecydowany na zakup z kitowym szkłem 17-80 lecz z tego co widze gnoicie wszyscy tą optyke, więc pytanie jakie szkło ( jedno niechce narazie dwóch ze względów finansowych) wybrać odrazu?? czy ta sigma 18-200 to dobry wybór może jeszcze jakieś inne ?
Prosze o pomoc
Z góry dziękuje ;)

6 ODPOW. 6
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

kitowym szkłem 17-80 lecz z tego co widze gnoicie wszyscy tą optyke,

:o Kto to jest wszyscy? I gdzie tak gnoimy? :|

Kit Sony jest nie gorszy od kitów konkurencji, a ma zdecydowanie ciekawszy zakresik.
18-200 Sigmy wcale nie jest lepsze, ma po prostu fajniejszy zakres i jest lepiej wykonana.

Poza tym jak już tyle się naczytałeś o tym rzekomym gnojeniu kita, to powinieneś dostrzec wiele opinii nt. szkieł do A300, w szczególności ultra-zoomów. ;)

czorny-----
Początkujący

Heh... posiadam kita w 2 egzemplarzach. Może to i idiotyczne ale z drugiej strony jest to jedyny obiektyw jaki zdecydowałbym się mieć "podwójnie".... jeden dostałem za frico... sprzedaż jest bez sensu, zakresik fajny a jak jeden zniszczę (lub moja Luba ;) ) to drugi będzie do użytku.

Kit nie jest taki zły jak go opisują. Daje wiele satysfakcji ze swojej uniwersalności w zakresie ogniskowych a jak się go umiejętnie używa "dawa" całkiem przyzwoite fotki. Dla mnie to taka spacerówka "weselnoimprezowowycieczkowożonowata". Taki obiektyw warto mieć.

Maciejus-M1
Początkujący

Jaką bym opinie nieczytał to wiekszość jest negatywna o obiektywie.
To czyli co zostać tak jak pierwsze myślałem przy kitowym szkle, a potem najwyżej kupić soć innego np. jakiś telezoom.

bikmen
Początkujący

pooglądaj jakieś fotki z kita a ja dokupiłem minolte flinte 70-210 do zestawu z kitem i jestem zadowolony. Już podawałem adres stronki na forum co są tam zdjęcia z kita i głównie z kita jeśli chodzi o alfe 300 a portrety to z flinty a sprawdź sobie jak Ci się podoba to bierz kita i pomyśl kiedyś w przyszłości o rozszerzeniu zakresu przy jakimś zastrzyku gotówki.. http://bikmen.fmix.pl

czorny-----
Początkujący

Jaką bym opinie nieczytał to wiekszość jest negatywna o obiektywie.
To czyli co zostać tak jak pierwsze myślałem przy kitowym szkle, a potem najwyżej kupić soć innego np. jakiś telezoom.

Sam powinieneś zadecydować co zrobić. Nikt z nas nie wie jakie są Twoje fotograficzne preferencje i ogólnie mówiąc podejście do fotografii.... Najgorszą ze wszystkich rzeczą jaką możesz w tej sytuacji zrobić jest zdecydowanie się na na czyjąś podpowiedź.
Wiem, że za wiele Ci nie pomogłem ale wybór zawsze powinien należeć do Ciebie

overseer
Początkujący

Jakieś szkło musisz mieć i chyba najlepiej brać kita bo:
a.) jest tani
b.) wyrobisz swoje preferencje co do ew. wymiany na inne szkło