- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Sony HX 300
Na moim aparacie Sony Hx 300 wyskoczył błąd e 62:10. Czy ktoś pomoże ? Co to znaczy i orientacyjnie ile to może kosztować.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
kod błędu dotyczy stabilizacji obrazu, co do kosztów odsyłam do autoryzowanego serwisu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Widzę, że moja poprzednia wiadomość została ocenzurowana przez kogoś, kto nie odważy się wyjaśnić dlaczego.
Podam zatem dodatkowe wyjaśnienie.
E:62:10 to powracający problem w modelach SONY HX, który statystycznie dotyczy od 70% do 90% tych aparatów.
- Pytanie o symbol E 62.10
- bład e 62:10
- Błąd - E:60:10
- DSC T-50
- Mam Cyber-shot T30 i mam problem!?
- ....
- ....
Wynika to z strukturalnej awarii taśmy elektrycznej między płytą główną kamery a czujnikami Halla mechanizmu stabilizacji.
Ta taśma kosztuje tylko kilka euro i jest wymieniana przez SONY, gdy kamera jest na gwarancji.
Jednak w przypadku braku gwarancji serwisy zgłaszają konieczność wymiany całego bloku optycznego i kosztuje to prawie tyle samo, co nowe urządzenie.
Ponieważ jest to wada konstrukcyjna, firma SONY powinna ją bezpłatnie naprawić.
W sieci istnieją dowody na to, że są świadomi tego powracającego problemu od 2015 roku i nie zrobili nic, aby go naprawić.
Osoby zainteresowane dodatkowymi informacjami mogą kontaktować się ze mną pocztą prywatną.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@sony.e.62.10 has written:Widzę, że moja poprzednia wiadomość została ocenzurowana przez kogoś, kto nie odważy się wyjaśnić dlaczego.
Podam zatem dodatkowe wyjaśnienie.
E:62:10 to powracający problem w modelach SONY HX, który statystycznie dotyczy od 70% do 90% tych aparatów.Wynika to z strukturalnej awarii taśmy elektrycznej między płytą główną kamery a czujnikami Halla mechanizmu stabilizacji.
Ta taśma kosztuje tylko kilka euro i jest wymieniana przez SONY, gdy kamera jest na gwarancji.
Jednak w przypadku braku gwarancji serwisy zgłaszają konieczność wymiany całego bloku optycznego i kosztuje to prawie tyle samo, co nowe urządzenie.
Ponieważ jest to wada konstrukcyjna, firma SONY powinna ją bezpłatnie naprawić.
W sieci istnieją dowody na to, że są świadomi tego powracającego problemu od 2015 roku i nie zrobili nic, aby go naprawić.
Osoby zainteresowane dodatkowymi informacjami mogą kontaktować się ze mną pocztą prywatną.
This is true. I am another victim and there are thousands of victims like you.
Read here on the sony community or on the website of sony.e.62.10
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Posiadam HX-300 już długo. Wymieniona taśma, błędu nie ma lecz nawet przy niskim iso jest ziarno. Reset nie pomaga....co robić ?
Proszę o pomoc.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Nie tyle ziarno co szumy widzisz. Taka uroda małych matryc (mniej wiece pół paznokcia małego palca ) - mały pixel, to mała odległość sygnału do szumu.
Można spróbować odszumiać w programach do odszumiania.