anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Deviacje...

profile.country.en_GB.title
Deviant.
Użytkownik

Deviacje...

Porządki

869 ODPOW. 869
profile.country.pl_PL.title
Starosta.
Początkujący

Deviant napisał(a):

Byłbym zapomniał o najważniejszym - jeszcze większym kluczem do powstania zdjęcia jest "porażka" A700...

:smileyhappy:

A portret bardzo ładny :smileythumbsup:

EDIT: Widzę, że zmiana awka :smileymrgreen:

Pozdrawia Starosta :grin:
xaeross
Początkujący

kurcze... a juz myslalem ze sie da tak zrobic bezposrednio z puszki z odpowiednim oswietleniem bocznym czy cos :)
dzieki sprawdze przy najblizszej okazji

dejmien
Nowicjusz

gdyby tak konwersja jeszcze była lepsza, to zdjęcie godne... ;)

witmann
Początkujący

Koń - niezłe, ale przydałoby się wypoziomować to zdjęcie. Nabierze wtedy silniejszego wyrazu. W tej chwili leci lekko na lewo.

Portrety - interesujące. Ogólna ciemność obrazu to taki zamysł czy efekt źle skalibrowanego monitora?

Deviant.
Użytkownik

Zdjęcia portretowe miały być ciemne - pół cień jest jak najbardziej zamierzony.
Tutaj można się jednak zastanowić, czy to co widać jako nazwijmy to jasną część kadru dalej nie jest za ciemne? Wtedy prawdopodobnie będzie to oznaczało, że mam źle (znowu) skalibrowany monitor... Wydrukuję na papier i wtedy zobaczę w czym rzecz.

witmann
Początkujący

Próbki pobrane z twarzy wskazują, że oscyluje ona w okolicach 50% szarości - moim zdaniem zdecydowanie za ciemno. Po przesunięciu histogramu w lewo zdjęcie sporo zyskało :)

Bertone.
Poszukiwacz

Nowy avek , nowy podpis w stopce i ostatni portret choć przyciemniony - :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
Deviant.
Użytkownik

Początkowo chciałem to zdjęcie nazwać "Dwa obrazy", ale kłóciłoby się z moimi przyzwyczajeniami do nazywania zdjęć od pierwszej litery imienia modelki, więc ostatecznie zostanie J*

Czasami (nie bardzo mam pomysł skąd) ucina EXIF, więc napiszę co i jak tutaj:
A900 Planar
f/2.8 1/80 ISO250

Zdjęcie wykonane w trakcie tej samej, pijacko-narkotykowej sesji, co wcześniej prezentowane (K*)
Większość strzałów nie pamiętam, więc teraz mogę się tylko zastanawiać jak to w ogóle się udało?
Wniosek jest tylko jeden - stabilizacja w A700 i A900 działa zacnie...

Deviant.
Użytkownik

Strzelane przy -18 stopniach...

xaeross
Początkujący

fajne ;]
ja myslale ze swiatlo zamarza na niebiesko.. a tam tak zielono :) laser?