Podziel się wrażeniami!
Porządki
:smileyhappy:Deviant napisał(a):
Byłbym zapomniał o najważniejszym - jeszcze większym kluczem do powstania zdjęcia jest "porażka" A700...
kurcze... a juz myslalem ze sie da tak zrobic bezposrednio z puszki z odpowiednim oswietleniem bocznym czy cos
dzieki sprawdze przy najblizszej okazji
gdyby tak konwersja jeszcze była lepsza, to zdjęcie godne...
Koń - niezłe, ale przydałoby się wypoziomować to zdjęcie. Nabierze wtedy silniejszego wyrazu. W tej chwili leci lekko na lewo.
Portrety - interesujące. Ogólna ciemność obrazu to taki zamysł czy efekt źle skalibrowanego monitora?
Zdjęcia portretowe miały być ciemne - pół cień jest jak najbardziej zamierzony.
Tutaj można się jednak zastanowić, czy to co widać jako nazwijmy to jasną część kadru dalej nie jest za ciemne? Wtedy prawdopodobnie będzie to oznaczało, że mam źle (znowu) skalibrowany monitor... Wydrukuję na papier i wtedy zobaczę w czym rzecz.
Próbki pobrane z twarzy wskazują, że oscyluje ona w okolicach 50% szarości - moim zdaniem zdecydowanie za ciemno. Po przesunięciu histogramu w lewo zdjęcie sporo zyskało
Nowy avek , nowy podpis w stopce i ostatni portret choć przyciemniony -
Początkowo chciałem to zdjęcie nazwać "Dwa obrazy", ale kłóciłoby się z moimi przyzwyczajeniami do nazywania zdjęć od pierwszej litery imienia modelki, więc ostatecznie zostanie J*
Czasami (nie bardzo mam pomysł skąd) ucina EXIF, więc napiszę co i jak tutaj:
A900 Planar
f/2.8 1/80 ISO250
Zdjęcie wykonane w trakcie tej samej, pijacko-narkotykowej sesji, co wcześniej prezentowane (K*)
Większość strzałów nie pamiętam, więc teraz mogę się tylko zastanawiać jak to w ogóle się udało?
Wniosek jest tylko jeden - stabilizacja w A700 i A900 działa zacnie...
Strzelane przy -18 stopniach...
fajne ;]
ja myslale ze swiatlo zamarza na niebiesko.. a tam tak zielono laser?