anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Świergotamy?

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Świergotamy?

Witam, nazywam się Krzysztof i od kilku godzin nie świergotałem.

profile.country.PL.title
marystheman
Poszukiwacz

W Rabce przyprószyło pudrem, nieco chłodniej i bez słońca. Jeszcze za mało żeby wybrać się na narty. Maciejowa nieczynna, na Polczakówce nieco lepiej ale ciężko i lodowato. Co tu robić, co tu robić...bezczynny w weekend?!

Ogądam skrętki na youtubie o sprzęcie i tp.

Sony A580, Metz 48 AF-1; Samyang 8mm 3,5; Tokina 11-16 mm 2,8; Sigma 17-50 mm 2,8; Sigma 70 mm 2,8; Samyang 85 1,4; Sigma 70-200 2,8 APO DG HSM; Velbon Sherpa 600R; Slik SBH-100, Slik mini-pro DQ i chodząca mi po głowie: Sigma 35 1,4 DG HSM (miodzio)

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

u mnie wczoraj sypało przez pół dnia. Co z tego, skoro dziś większość się roztopiło. Trudno, nie ma mi z tym źle :

marystheman
Poszukiwacz

Witaj, a u mnie sypało całe popołudnie i trochę nocy. Ale jest trochę poniżej 0 (...mniej niż zero, mniej niż zero...) no i trzyma się... można już jeździc na nartach...

profile.country.PL.title
piotruso
Znawca

marystheman wrote:

Witaj, a u mnie sypało całe popołudnie i trochę nocy. Ale jest trochę poniżej 0 ... można już jeździc na nartach...

O fajnie. To ja poproszę o w miarę aktualne prognozy pogody od powiedzmy 20.01 :smileysilly:. Muszę jakoś syna przygotować na sytuację, którą zastanie w górach (czy w ogóle bierzemy sanki czy będziemy głównie spędzać czas na wędrówkach).

profile.country.PL.title
marystheman
Poszukiwacz

Słuchaj wejdź na stronę serwisu: www.skionline.pl/pogoda/polska-tatry-i-podhale/region,16.html

Ja mogę to ewentualnie zweryfikować organoleptycznie wychodząc na mój balkon i patrząc na termometr.

Dobra, ale tylko do 23 stycznia bo potem na kilka dni wybywam ... Do tego czasu mogę raportować klika razy w ciągu dnia. Potem jak wrócę mogę wznowić działalność.

Moja rada praktyczna co do sposobu przedostania się do Rabki (ewentualnie dalej w kierunku Zakopanego)samochodem od strony Krakowa: jedźcie dwupasmówką do Lubnia, następnie zjedźcie w Lubniu na rondzie w kierunku Mszany Dolnej, w Masznie Dolnej skręćcie w prawo na Wadowicei, Wylądujecie w Rabce pod Zakopianką nadrabiając spory kawałek zatłoczonej od Lubnia Zakopianki. Potem trzeba wrócić na Zakopiankę ale wyskakujecie na nią przeskakując spory odcinek wolno poruszającego się korka od strony Lubnia (Krakowa).

Natomiast jeśli jedziecie do Zakopanego to w Rabce (Zaborni) skręćcie na Chyżne i jedźcie do Zakopanego przez Czarny Dunajec. Jest to droga dłuższa ale mimo wszystko dojedziecie do Zakopanego szybciej jadąc ok 60-70 km/h a nie jak przez Nowy Targ/ Szflary/Poronin ok.5-15km/h. (w dniach natężonego ruchu). Wylatujecie w Zakopanem jadąc od strony Chochołowa, Kościeliskiej, wprawdzie dłuższa droga ale mimo wszystko krócej.

Raport na 15:12 7.01 2013 w Rabce ok.10cm świeżego puchu i -6 (minus sześć), lekko prószy. Stoki są naśnieżane dla uzupełnienia warstwy śniegu.

profile.country.PL.title
ZBYSZEKD.
Początkujący

Wszystkiego dobrego z Nowym Rokiem!

U mnie (Kołobrzeg) słonko świeciło, +2-3*, śniegu nie ma i oby już nie było.

Z prognozy pogody korzystam z tego: www.meteo.pl

Sprawdza się, a prognozy dłuższe niż 5 dni, to jakby wróżki słuchać 😉

A700 KM A200 3600HSD SAL16-105 Tami 17-50/2,8
profile.country.pl_PL.title
Madabe10
Nowicjusz

Witajcie :slight_smile:. U mnie  całą niedzielę padał deszcz,a co się z tym wiąże było szaro i buro, natomist dziś jak trzeba było siedzieć w biurze pokazało się słońce :P. Co do pogody - od kilku lat korzystam z http://www.weather.com/ .

Mają aplikację  na androida,blackberry  i oczywiście na japko :wink: i w 99% się sprawdza.

Message was edited by: Madabe10

Message was edited by: Madabe10

profile.country.PL.title
piotruso
Znawca

marystheman wrote:

Słuchaj wejdź na stronę serwisu: www.skionline.pl/pogoda/polska-tatry-i-podhale/region,16.html

Ja mogę to ewentualnie zweryfikować organoleptycznie wychodząc na mój balkon i patrząc na termometr.

Dobra, ale tylko do 23 stycznia bo potem na kilka dni wybywam ... Do tego czasu mogę raportować klika razy w ciągu dnia. Potem jak wrócę mogę wznowić działalność.[...]

Raport na 15:12 7.01 2013 w Rabce ok.10cm świeżego puchu i -6 (minus sześć), lekko prószy. Stoki są naśnieżane dla uzupełnienia warstwy śniegu.

Dzięki, oczywiście znam wiele różnych portali i pogodowych i z kamerami, oglądam i mniej więcej wiem jak to wygląda. Kilka razy dziennie nie potrzeba ale jakbyś napisał np. 22 czy 23 jaka sytuacja (nie wiem kiedy wracasz, ja jadę do Zakopca 27.01) 26.01 to wystarczy. Zawsze spostrzeżenia od kogoś na miejscu są cenne.

Za drogi również dziękuję. Wezmę pod uwagę ale na razie nie miałem konieczności korzystania z jakiś objazdów, nie trafiałem na super korki. Może to dlatego, że jeżdżę w mniej popularnych porach. Przejazd przez Czarny Dunajec znam (co prawda na razie z opowiadań ale jak trzeba będzie to skorzystam czy to w jedną czy drugą stronę).

profile.country.PL.title
marystheman
Poszukiwacz

Złożę Ci raport 22.01 bo rano 23-go idę do szpitala i wrócę, być może 27/28-mego. Ale jak sądzę stoki zostaną mocno naśnieżone do tego czasu, zwłaszcza, że pogoda przez cały czas ma być odpowienia (mniej niż zero...).  P.S. Wciąż mam nadzieję, że do 23-ciego moja 580-tka wróci do mnie z naprawy!!!

profile.country.PL.title
piotruso
Znawca

marystheman wrote:

P.S. Wciąż mam nadzieję, że do 23-ciego moja 580-tka wróci do mnie z naprawy!!!

Wysyłałeś do CSI?

Wysyłałeś kurierem według procedury ze strony?

Czy otrzymałeś już może e-mail z wyceną naprawy?

Jeżeli nie ma konieczności sprowadzania jakiś części z zagranicy to dostaniesz pewnie jeszcze w tym tygodniu.