anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Świergotamy?

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Świergotamy?

Witam, nazywam się Krzysztof i od kilku godzin nie świergotałem.

profile.country.PL.title
c.d.n.
Poszukiwacz

Żeby nie było że moja praca jest lekka, łatwa i przyjemna:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OWoQpzdB5gs

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

dobre, dobre :wink:

piotruso
Znawca

c.d.n. wrote:

Żeby nie było że moja praca jest lekka, łatwa i przyjemna:

Świetne. Sprzedam dzisiaj to w firmie (a akurat pracuję dziś z młodym realizatorem z Białorusi, niech ma troszkę radochy).

BTW, często przyprowadzają do nas wycieczki. I o ile dla mniejszych dzieci widok takiej konsolety to jest wow, ale to wygląda, to gdy przychodzą starsi to pierwsze pytania: jak to ogarnąć, czy pan to ogarnia, ile osób przy tym pracuje itp. Mam wrażenie, że w ich oczach wyglądamy troszkę tak:

http://www.youtube.com/watch?v=pY1_HrhwaXU

Message was edited by: piotruso

Message was edited by: piotruso

profile.country.pl_PL.title
tenzer
Poszukiwacz

Zawsze chciałem za taką konsolą zasiąść z tą różnicą, że nie jako operator dźwięku tylko światła :

profile.country.PL.title
c.d.n.
Poszukiwacz

Tak. Praca przy konsolecie światła jest lepsza. Bo nic nie brumi, nie sprzęga ... 😉

Czasem tylko artysta poprosi o więcej czarnego światła ...

profile.country.PL.title
piotruso
Znawca

Mam do czynienia na co dzień z konsoletami Vector Orange i Vector Red. Jak będziesz w pobliżu daj wcześniej znać, może uda się Ciebie posadzić przy takiej konsolecie. Ale zapewniam Cię, że konsolety foniczne (przynajmniej takie na jakich pracujemy) robią dużo większe wrażenie choć możliwości (i foniczna, i oświetleniowa a i wizyjna wyglądająca najskromniej) mają ogromne.

profile.country.PL.title
ZBYSZEKD.
Początkujący

Fajne masz zabawki piotruso. Dźwiękiem się nie bawiłem, bardziej "rajcują" mnie efekty świetlne, np.

http://www.youtube.com/watch?v=lW63iD6ErVI

i to: http://www.youtube.com/watch?v=5Kodkv1nbE0&list=LLL6ccHUycnoB0WhwBJasFoA

choć tu i dźwięk wymiata 😉

A700 KM A200 3600HSD SAL16-105 Tami 17-50/2,8
profile.country.PL.title
marystheman
Poszukiwacz

Witam, nie było mnie wczoraj bo mam pilne tłumaczenie i płaszczyłęm tyłek od rana do wieczora.Winien jestem Ci odpowiedź.

Przede wszystkim jak pogoda w Rabce: świeży śnieg po nocnych opadach ok. 20 cm i wciąż prószy. Od piątku ma być go jeszcze więcej. Słonca brak. Temperatura o 12:45 ok. 0 deg C.Będę meldował o dalszym rozwoju sytuacji.

Co to aparatu, nie skorzystałem z CSI. Będąc na Śląsku w ubiegłym tygodniu poszedłem do prywatnego zakładu, w którym już parę razy lokowałem obiektywy do naprawy i jeden kompakt kodaka. Ponieważ człowiek wydaje się bardzo solidny (jak dotychczas) pomyślałem sobie, że zaryzykuję. Dałem mu i już na wstępie powiedział, że nie wydaje mu się żeby mój przypadek był jakimś poważnym. Jakie miałem objawy: przycisk korekty ekspozycji nie działał prawidłowo: przy podglądzie powiększałem sobie kadr i tu wszystko OK. ale gdy chciałem pomniejszyć (właśnie przyciskiem korekty ekspozycji, który ma podwójne działanie jak Ci wiadaomo) to nie było reakcji zupełnie lub następowała po chwili w ten sposób, że obraz skokowo ale malał do minimalnej wielkości a nie malał o jeden ząbek przy każdorazowym naciśnięciu. Poza tym nie mogłem  wejść w tryb BULB. Człowiek zadzownił mi po rozebraniu aparatu, mówiąc że jest on zabrudzony i to jest przyczyną  nieprawidłowego działania. Żadnych uszkodzeń nie stwierdził, uff co za ulga. Ponadto za całość zapłacę tyle ile za samą dostawę do CSI. Odbiorę go sobie chyba we środę 16.01 bo w Katowicach w centrum sony ma być coś w rodzaju przeglądu osiagnięć Sony. Będą pewnie pokazywać nowe puszki (DSLT A99, itp.) Chcę się tam wybrać i przy okazji wcześniej odbiorę moją 580-tkę.

Pozdrawiam...

profile.country.pl_PL.title
tenzer
Poszukiwacz

piotruso wrote:

Mam do czynienia na co dzień z konsoletami Vector Orange i Vector Red. Jak będziesz w pobliżu daj wcześniej znać, może uda się Ciebie posadzić przy takiej konsolecie.

Chętnie skorzystam :

edit: szlak a gdzie się podziała reszta postu :

Message was edited by: tenzer

edit 3 raz go edytuję i zjadło znów 2 część, wymiękam

Message was edited by: tenzer

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Tenzer - staraj się nie używać dwukropka. Zauważyłem, że on potrafi nieźle namieszać