Podziel się wrażeniami!
Witam, nazywam się Krzysztof i od kilku godzin nie świergotałem.
Aby do wiosny...
Dla dzisiaj rozpoczynających wakacje: w Rabce (na Podhalu) pada śnieg , jest -10 C, pochmurno. Warunki narciarskie dobre do bardzo dobrych. Widocznośc umiarkowana , trochę zamglenia, no i padający śnieg. Wyciągi na Maciejową i Polczakówkę chodzą, drogi białe, odśnieżone jakiś czas temu ale stale pada (jak śpiewał Rośiewicz: spadł zdrajca z rana i cicho legł...). Welcome to Podhale...
marystheman wrote:
Dla dzisiaj rozpoczynających wakacje: w Rabce (na Podhalu) pada śnieg , jest -10 C, pochmurno. Warunki narciarskie dobre do bardzo dobrych. Widocznośc umiarkowana , trochę zamglenia, no i padający śnieg. [...] Welcome to Podhale...
No, ja jeszcze dwa dni.
Popatrzyłem na kamery na drodze i tragedii nie ma. Może nie będzie można jechać 120 km/h ale i nie 50 km/h. Martwią mnie tylko wróżowie wróżący z chmur i wykresów - jeżeli będzie tak jak wróżą to przyszły tydzień raczej bardziej mokry się zapowiada (opadów na szczęście nie wróżą ale dodatnie temperatury i roztopy). No nic, zobaczymy.
Jak będziesz jechał w kierunku Zakopanego ok 15km za Myślenicami, uważaj pod koniec dwupasmówki w Lubniu. Zwykle stoją tam stróże prawa, jest znak końca dwupasmówki i ograniczenie do 80 potem do 60 km/h. Mogą być trudno zauważalni lub mogą przenieść swoje stanowisko "pracy" nieco wyżej już na drodze jednopasmowej do zatoczki po prawej stronie, która wyłania się dość niespodziewanie zza zakrętu. Uważaj. Myślę, że intensywnośc ruchu i kręta droga nie pozwoli na poruszanie się zbyt szybko ale i tak jest tam ograniczenie do 50 km/h.
Dzięki za uwagi. Stanowisko w tym miejscu, jak to ładnie ująłeś, stróżów prawa jest mi dobrze znane. Nie, nie byłem zatrzymywany do kontroli w tym miejscu ale jestem bywalcem tej drogi więc jakieś stałe miejsca już mniej więcej poznałem.
Witam Was w tak "ukochany" przez wszystkich poniedziałek, mam nadzieję, że zdrowie dopisuje, ja trzeci dzień rozłożony przez grypę jelitową...ale, że ostatnio we wszystkim staram się widzieć plusy to i w tym dostrzegam...schudnę nieco! cóż, myśl o jedzeniu mdli...
Ho ho !
Witam już z poprawionym nickiem
:smileycoffeenews:
Czokapik Ty to masz fory....
A ja się dziś dowiedziałem, że WACOM ma zniżki EDU, w jednym semestrze można nabyć 2 urządzenia