anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Kdl-55ex710 ???

goldi-----
Początkujący

Kdl-55ex710 ???

Witam
ma prośbe czy moze ktoś już miał do czynienia z tym modelem
jestem ciekaw jak sie sprawuje
jak jego obraz itp...

ogólnie chodzi mi o opinie na tema tego modelu

czy jest wart zainteresowania
z gory dziekuje i pozdrawiam.

11 ODPOW. 11
Ravi-----
Początkujący

A jakie dokładnie Ciebie informacje interesują? Ex710 zastąpił model ex700 pod kątem stricte obrazu spisuje się praktycznie tak samo, test możesz znaleźć chociażby tutaj: http://hdtvpolska.com/topic/19677-2010- ... -edge-led/ jeśli chodzi o design to zasadnicza różnica ogranicza się do sporo cieńszej ramki (podobnej do tej w z5500)

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Ravi napisał(a):

... jeśli chodzi o design to zasadnicza różnica ogranicza się do sporo cieńszej ramki (podobnej do tej w z5500)

Podobieństwo ogranicza się tylko do wymiarów. Jakość użytego tworzywa w Z5500 a EX to dwa światy. Niestety :(

goldi-----
Początkujący

po prostu czy jest to dobry tv

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Telewizor jest ok, ale napisz do czego będziesz go wykorzystywał (gry, satelita HD, filmy, DVD, Blu ray, naziemna), z jakiej odległości oglądasz...
Parę opinii masz tu:
http://www.ceneo.pl/;0158592896-10.htm
http://www.ceneo.pl/;0158680172-10.htm

goldi-----
Początkujący

WITAM
TV ma sluzyc glownie do oglądania:
satelita HD
filmy (kino domowe) - akcji , przyroda, wojna, s-f
sport - pilka nozna, hokey,kolarstwo,lekkoatletyka ,siatkowka,kosz,zuzel,plywanie,narciarstwo...
dvd - tak
blu ray - tak
konsola - tak
odleglosc od 3 do 5 metrow od TV
pozdrawiam i zgory dzieki za podpowiedz ;-)

jestem bliski podjecia decyzji

Zimny_
Użytkownik

Źródła sygnału masz bardzo dobrej jakości. Obraz z takiego sygnału będzie wyglądał bardzo ładnie na tym telewizorze. Jakość czerni, głębia czerni, naturalny odcień kolorów, Motionflow to plusy wskazywane w większości testów. Minus to słabsze kąty boczne i słabszy dźwięk (grubość telewizora nie pozwala na zastosowania większych głośników).
Jeśli zdecydujesz się na ten model, to dobrze jest przeprowadzić kalibracje obrazu. Mam jakieś ustawienia do EX710, to daj znać.

thomson30
Początkujący

Witam, posiadam KDL-EX711, proszę ZIMNEGO o podanie ustawień tego modelu. Ciężko coś więcej wycisnąć niż z ustawień fabrycznych, a w sieci nie można znaleźć ustawień.
Mam jeszcze pytanko w instrukcji jest napisane, że ów model odtwarza divx, niestety TV nie chce tych plików odtworzyć (nie widzi ich) - o co chodzi?
Pozdrawiam

goldi-----
Początkujący

Zimny napisał(a):

Jeśli zdecydujesz się na ten model, to dobrze jest przeprowadzić kalibracje obrazu. Mam jakieś ustawienia do EX710, to daj znać.

Witam
mysle ze go zakupie i jak to tylko nastapi to poprosze Cie o te ustawienia (kalbracje)
a jezeli to mozliwe to jak mozesz to przeslij je mi na PW z gory dziekuje i pozdrawiam
dzieki za info o sprzecie
chyba ze masz jakies inne sugestie co do 55 cali jestem gotow przemyslec ;-)

Woytas
Początkujący

w tym budżecie z sony w 55" nic nie wyczarujesz , niestety w europie nie sprzedają 55HX800 ,
ja zestawisz obok siebie EX500 i EX710 .. to niestety ten pierwszy jak dla mnie wygląda nieciekawie ( samsungowato z tymi szerokimi ramkami )