Podziel się wrażeniami!
Interesują mnie zmiany, które wprowadzane są po instalacji najnowszych oprogramowań do A700.
Czy może ktoś to opisać jak było przed i jak się zmienia po wgraniu oprogramowania?
za fotopolis:
* poprawienie jakości zdjęć na wysokich czułościach
* poprawienie balansu bieli i DRO
* zwiększenie niezawodności komunikacji korpusu z uchwytem pionowym
* dodanie bracketing ekspozycji 3 klatek ze skokiem 2 EV
Bracketing wynosi wtedy 3 lub 5 klatek ze skokami 0.3 ; 0.5 ; 0.7 oraz dodatkowe 3 klatki ze skokiem 2Ev?
I jeszcze jedno pytanie o odszumianie RAW - czytałem, że nie ma możliwości wyłączenia tej opcji i że odszumianie ma "brzydki" charakter. Czy nowe oprogramowanie jakoś zmienia tę postać rzeczy?
Deviant napisał(a):
oraz dodatkowe 3 klatki ze skokiem 2Ev?
Deviant napisał(a):
I jeszcze jedno pytanie o odszumianie RAW - czytałem, że nie ma możliwości wyłączenia tej opcji i że odszumianie ma "brzydki" charakter. Czy nowe oprogramowanie jakoś zmienia tę postać rzeczy?
Lajam, a to COMBO to daje się generalnie zastosować do alf, czy jest unikalne dla siedemsetki?
gnembon napisał(a):
Lajam, a to COMBO to daje się generalnie zastosować do alf, czy jest unikalne dla siedemsetki?
Lajam napisał(a):
gnembon napisał(a):
Raczej tylko 700 i 900
To jest to combo?
a ktoś może wytłumaczyć ten Zone Matching? Poza tym wyszstkie to opcje w alfetkach są, a nawet jeśli, to da się z rawa zrobić
gnembon napisał(a):
a ktoś może wytłumaczyć ten Zone Matching? Poza tym wyszstkie to opcje w alfetkach są, a nawet jeśli, to da się z rawa zrobić