Podziel się wrażeniami!
http://www.optyczne.pl/1853-nowo%C5%9B% ... odnia.html" target="_blank" target="_blank" target="_blank
wszystko wygląda dość wiarygodnie zwłaszcza w kontekście poprzednich informacji o nowych aparatach sony. szkoda tylko, ze brak słowa o parametrach, ale przynajmniej zaprezentowany wyświetlacz prezentuje się atrakcyjnie.
Co sugerujesz Lajamie? Za ile będzie można wyjąć takie lustro jak @380? Po mojemu jakieś 30% przeszalałe są te ceny
jesli ceny sie potwierdza to jak dla mnie poplyneli bo za cene a380 bedzie mozna kupic a700
Tomek69N napisał(a):
Co sugerujesz Lajamie?
Tomek69N napisał(a):
Za ile będzie można wyjąć takie lustro jak @380? Po mojemu jakieś 30% przeszalałe są te ceny
Lajam napisał(a):
gdybyś odnosił porównanie do cen sugerowanych
Tomek69N napisał(a):
Za ile będzie można wyjąć takie lustro jak @380? Po mojemu jakieś 30% przeszalałe są te ceny
tompac napisał(a):
prawo europejskie zabranie instytucji ceny sugerowanej, to co widzisz w cenniku na stronie Sony to ceny referencyjne - subtelna ale zasadnicza różnica.
Lajam napisał(a):
tompac napisał(a):
prawo europejskie zabranie instytucji ceny sugerowanej, to co widzisz w cenniku na stronie Sony to ceny referencyjne - subtelna ale zasadnicza różnica.
Oczywiście - masz rację, użyłem chyba zbyt potocznego wyrażenia (z rozpędu).
poza tym w porównianiu bierzesz zły punkt odniesienia. Porówniaj ceny korespondujących zestawów ze strony, a zauważysz, że wzrost cen jest o ok. 100 Eur, tylko. Oczywiście cena za kilogram wzrośnie znacznie , bo alfetki poza tym, że nic się z nimi nie stanie (stracą pewnie starą baterię na rzecz nowej - pewnie lżejszej i mniejszej, stracą CF, zyskają HDMI i stylowe wykończenie, no i grip jakiś znajomy , widać, ze nie wszystkich z minolty zwolnili http://images.google.pl/images?q=dynax+40 ) to zmniejszą istotnie swoją wagę (A380 poniżej 500g)
na 19 maja Sony (Taiwan) zapowiedzialo konferencje prasowa gdzie oficjalnie ma przedstawic nowe alfy
tak sobie pomyślałem, ze wprowadzając aż trzy odświeżone wersje starych produktów mogliby zorganizować jakaś akcję wymiany za sensowną dopłatą. ostatnio chyba było coś takiego w przypadku modelu a100.
Taka akcja teraz też jest ale tylko w fotojokerze i to do końca maja i podejrzewam, że nowych może to już nie objąć niestety...