anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

POMOCY!!! lampa w sony A200

krzyho4
Początkujący

POMOCY!!! lampa w sony A200

witam , mam problem , moze ktos pomoze ,jak ustawic aparat by wyzwalal blysk przez goraca stopke bo w ustawieniach (WL) nie wyzwala, a mam juz 2 stopke i nic

20 ODPOW. 20
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

a jaką masz stopkę ?
taką ?

Początkujący

nie taka mialem jako pierwsza i nie dzialala , i zamienilem na podobna ale z konwerterem , oznaczenia ma Fs 1100,

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

a teraz mi powiedz, jaką Ty lampę chcesz przez to odpalić?
i w jaki sposób próbujesz ?

szkoda, że sam od razu tego nie napisałeś.....
nie wiem jak u innych ale u mnie np. telepatia to nie chleb powszedni :rolling_eyes:

Początkujący

lampe mam analogowa ,unomat B24 Auto , i hanimex 214 w sklepie mowili ze bedzie dzialac ,a tu kicha , ustawienia prawie wszystkie tzn: (WL) w manualu auto ,blysk wypelniajcy i nic juz nie wiem co zmienic , w menu na manual tez zmienialem

profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

Podejrzewam że może być to kwestia polaryzacji i należało by zmienić połączenia albo w kostce albo w lampie bo teraz prawie wszędzie zwieranie odbywa się za pomocą złącza półprzewodnikowego i kierunek przewodzenia ma znaczenie.

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

krzyho4 napisał(a):

lampe mam analogowa ,unomat B24 Auto , i hanimex 214 w sklepie mowili ze bedzie dzialac

i dlatego staram się stosować zasadę ograniczonego zaufania do sprzedawców - do tego co mówią...
bo ich celem jest sprzedaż........

chciałbym Ci pomóc z tą stopką...może szfendak ma rację
ale najlepszym sposobem będzie - sprzedać wszystko na allegro i kupić NORMALNĄ systemową lampę (hvl42)

SZFENDAK
Poszukiwacz

eee dla czego ma sprzedawać ? Osobiście jestem w stanie podłączyć każdą lampę do alfetek, nawet te z wysokim napięciem na stopce, to kwestia zastosowania labo optotriaka albo transoptora. Czasem wykorzystuję systemowe kostki Metza(można trafić za30-40zł) bo jest w nich dużo miejsca i chowają się w nie wszystkie bebechy łącznie z baterią, ale właśnie bardzo ważna jest polaryzacja by poprawnie wyzwolić lampę.

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Szfendak ja się domyślam,że dajesz radę takie cuda zrobić ;)

ale ja to chyba jakiś dziwny jestem.....wolę raz, a dobrze kupić....
tutaj jak znam życie była kwestia kupienia "taniej" lampy..... :rolling_eyes:

lampa ma działać....ma działać w auto i manualu....ma się mieć obracany palnik....to podstawowe wymagania jakie stawiam błyskotkom :nauseated_face:

SZFENDAK
Poszukiwacz

I tu się jak najbardziej z Tobą zgadzam. Lampy systemowej nic nie zastąpi, a takie wynalazki dobre są w domu czy w studio ;)