- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
problem z aktualizacją nex5
Pobrałam pliki do aktualizacji, postępuję zgodnie z instrukcją i pojawia się komunikat, że "brak aparatu do aktualizacji".
Normalnie to komputer widzi aparat, a teraz jakby nie.
Pomóżcie!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jesteś pewna, że instalujesz poprawkę do właściwego modelu Nexa?
Czy wybrałaś "pamięć masową" w ustaleniach USB?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
napisz coś więcej.
Michel napisał(a):
Jesteś pewna, że instalujesz poprawkę do właściwego modelu Nexa?
Czy wybrałaś "pamięć masową" w ustaleniach USB?
To istotne....może właśnie w tym problem
Czekamy na bardziej szczegółowe informacje (model aparatu, który firmware masz, który aktualizujesz, jaki system operacyjny)
FF. 14mm. 35mm. 50mm. 85mm. 135mm. 500mm. 70-210
thank god i'm a photographer
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Tak, jestem trąba, bo instalowałam do NEX 5 zamiast NEX 5N. Zaczęła się instalować, ale pod koniec pojawiła się komunikat, że przerwano aktualizacje. naładowałam baterie, tak jak sugerowali, ale znowu jest ten komunikat, a po włączeniu aparatu ekran jest nieaktywny. Zupełnie nie wiem co teraz robić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Aktualizacja do Nex5N jest dostępna w tym wątku (a w zasadzie link do niej)
https://www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=113&t=11936
Życzę powodzenia, koniecznie napisz czy się udało
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Niestety aparat po włączeniu jest czarny. Po próbie aktualizacji jest problem o jakim pisałam w poprzednim poście.
Jak pierwszy raz instalowałam, to w którymś kroku trzeba była kliknąć "bezpieczne usuwanie sprzętu". Ale nie pojawiła się u mnie ta ikonka w ty wypadku i kontynuowałam instalacje pomijając ten krok. i później przerwał instalacje informując o błędzie. Załączyłam screen tego komunikatu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
ewa6106 napisał(a):
Niestety aparat po włączeniu jest czarny. Po próbie aktualizacji jest problem o jakim pisałam w poprzednim poście.
Jak pierwszy raz instalowałam, to w którymś kroku trzeba była kliknąć "bezpieczne usuwanie sprzętu". Ale nie pojawiła się u mnie ta ikonka w ty wypadku i kontynuowałam instalacje pomijając ten krok. i później przerwał instalacje informując o błędzie. Załączyłam screen tego komunikatu.
Jeśli bateria jest naładowana, to spróbuj zainstalować aktualizację na innym komputerze (może występuje konflikt PC => NEX).
Możesz również odesłać aparat bezpośrednio do autoryzowanego serwisu (http://www.e-csi.pl), gdzie aktualizacja zostanie wykonana w ramach gwarancji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dobra rada - któraś z aktualizacji Nexa-3 też mi "stanęła w połowie". Pomogło wyłączenie aparatu (wyjąłem też chyba wtedy baterię, ale nie jestem na 100% pewien) i ponowna próba aktualizacji z innego komputera. Powodzenia!kris napisał(a):
ewa6106 napisał(a):
Jeśli bateria jest naładowana, to spróbuj zainstalować aktualizację na innym komputerze (może występuje konflikt PC => NEX).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Udało się!
Okazał się, że problem był po stronie komputera. Zaktualizowałam sterowniki do portów USB i chipsetu. Zaczęłam instalować od nowa i udało się! Cieszę się, bo ten martwy ekran aparatu i konieczność oddania aparatu do punktu serwisowego były przygnębiające.
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
ewa6106 napisał(a):
:c4
Udało się!
Okazał się, że problem był po stronie komputera. Zaktualizowałam sterowniki do portów USB i chipsetu. Zaczęłam instalować od nowa i udało się! Cieszę się, bo ten martwy ekran aparatu i konieczność oddania aparatu do punktu serwisowego były przygnębiające.
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi
cieszy fakt, że wszystko skończyło się dobrze :smileythumbsup:
miłej zabawy. Czekamy na efekty Twojej współpracy z NEXem w Galerii
wątek zamykam.