anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Problem z kopiowaniem zdjęć

Slevin-----
Początkujący

Problem z kopiowaniem zdjęć

Witam. Mam pytanie, na które nie znalazłem na forum odpowiedzi. Otóż mam problem z kopiowaniem zdjęć do kompa (przez USB). Po około 20/30 % transfer staje. Niby dalej jest "kopiowanie" ale zdjęcia/foldery/pliki/whatever po prostu się nie zgrywają, pasek kopiowania staje w miejscu :( W przypadku kopiowania z kompa na kartę wszystko jest ok. Myślałem że chodzi o oszczędność energii w aparacie i zmieniłem z 1 minuty na 30 minut ale dalej jest to samo. Kopiuje przez jakiś czas i potem transfer pada. Stery 2.0 USB mam zainstalowane, wszystko jest oki, aparat w trybie pamięci masowej, oszczędność energii ustawiona na 30 minut więc nie wiem o co chodzi. Problem wystąpił zarówno na orginalnym XP pro SP1 jak i na Black edition XP pro SP2 jak i na XP pro MX7 SP3, tak daje znać że opcja typu mam wiry, coś z windowsem etc. to nie to. Problem pojawia przy zgrywaniu dużych plików. Moja Karta Kingston 4gb 133x.
Np wczoraj nafociłem 1.06GB i musiałem zgrywać zdjęcia na 3 serie po aprox. 340 mega.

25 ODPOW. 25
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Sformatuj kartę w aparacie.

Jeśli to nic nie da - sprawdź czy to samo dzieje się na innej karcie....Kingstony nie słyną z dobrych kart flash :|

Jeśli problem będzie się powtarzał spróbuj kopiować przez czytnik kart.

Alf300
Początkujący

Moim zdaniem potrzebny będzie ci czytnik kart aby sprawdzić czy karta po prostu nie jest uwalona ,albo inna karta aby wykluczyć problem aparatu ...

Ja stawiam na uwaloną kartę...

edit ... Lajem był szybszy :D

Slevin-----
Początkujący

Hmm jak kumpel będzie zapożyczę czytnik i sprawdzę. Macie pojęcie komu zgłosić wadliwą kartę w razie by co? Jest jakiś przedstawiciel Kingston w ogóle u nas? Niby gwarancja jest wieczysta ale wątpię żeby koleś z allegro od którego kupiłem się przejął sprawą. Aha przy okazji takie pytanko znajdę gdzieś firmware do a300?

Alf300
Początkujący

Slevin napisał(a):

. Aha przy okazji takie pytanko znajdę gdzieś firmware do a300?

A ja tak z ciekawości po co ci firmware do a300 :smileyquestion:

Slevin-----
Początkujący

Generalnie jest tak, że producent uaktualnia firmware i wprowadza wiele poprawek. Tak np. jest z moją Nokią N95 do której to Nokia ciągle wypuszcza nowy soft, dzięki któremu (z reguły), telefon zyskuje na funkcjonalności, jest szybszy, zyskuje pare bajerów, nowe skórki etc. Ja w alfiorze mam wersje softu 1.00, więc domniemam, że podstawową, więc liczę na jakieś dodatki, usprawnienia a przede wszystkim na jakiś ciekawszy wygląd menu, ja wiem, że aparat służy do zdjęć nie do tego żeby ładnie wyglądać ale dżizes odechciewa mi się robienia fotek jak wiedzę te szare,denne menu przy OFV na przykład 😕 + mogliby usprawnić przeglądanie fotek bo aparat przy szybszym przerzucaniu dostaje konkretnej czkawy.

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Slevin napisał(a):

więc liczę na jakieś dodatki, usprawnienia a przede wszystkim na jakiś ciekawszy wygląd menu, ja wiem, że aparat służy do zdjęć nie do tego żeby ładnie wyglądać ale dżizes odechciewa mi się robienia fotek jak wiedzę te szare,denne menu przy OFV na przykład 😕 + mogliby usprawnić przeglądanie fotek bo aparat przy szybszym przerzucaniu dostaje konkretnej czkawy.

:smileyhappy:
Proponuje zejść na Ziemię.
Kolego...aparat fotograficzny to nie telefon, żeby miał ładne menu. Zresztą nawet A900 nie ma animowanego menu czy rozwiązań z iphone'a ;)

Co do firmware..raczej nie będzie, jeśli by mieli coś poprawiać już dawno by wypuścili. ;)
Przeglądanie niestety szybsze nie będzie, choć w sumie to akurat dziwne, bo w A100 śmiga jak należy.

Alf300
Początkujący

Slevin napisał(a):

mogliby usprawnić przeglądanie fotek bo aparat przy szybszym przerzucaniu dostaje konkretnej czkawy.

A to chyba raczej zależy od karty jaką posiadasz bo teraz właśnie na szybko sprawdziłem i przy szybkim przeglądaniu wszystko płynnie chodzi .... Nie chcę mówić że na pewno ale nie widzę problemu w moim A300 kartę mam extreme III 20/mb/s.

Reszta zmian typu wygląd menu raczej bym nie liczył

Slevin-----
Początkujący

Lajam napisał(a):

Slevin napisał(a):

więc liczę na jakieś dodatki, usprawnienia a przede wszystkim na jakiś ciekawszy wygląd menu, ja wiem, że aparat służy do zdjęć nie do tego żeby ładnie wyglądać ale dżizes odechciewa mi się robienia fotek jak wiedzę te szare,denne menu przy OFV na przykład 😕 + mogliby usprawnić przeglądanie fotek bo aparat przy szybszym przerzucaniu dostaje konkretnej czkawy.

:slight_smile:
Proponuje zejść na Ziemię.
Kolego...aparat fotograficzny to nie telefon, żeby miał ładne menu. Zresztą nawet A900 nie ma animowanego menu czy rozwiązań z iphone'a ;)

Co do firmware..raczej nie będzie, jeśli by mieli coś poprawiać już dawno by wypuścili. ;)
Przeglądanie niestety szybsze nie będzie, choć w sumie to akurat dziwne, bo w A100 śmiga jak należy.

Oh dear z tym wyglądem to był taki żart/dowcip, kumasz? Ale nie powiesz mi, że pogardziłbyś ciekawszym menu. Wygląda jakby zrobione na odpie***. Nie dawłem 1500 za coś zrobione na odpie*** a takie mam wrażenie po paru dniach zabawy z aparatem tym bardziej, że ciągle mam z nim jakieś problemy, dopiero co otrzymałem nowy kit bo dostałem trafiony na dzień dobry i musiałem czekać kilka tygodni na obiektyw. ALF a zobacz czy nie masz czkawy jak szybko pozmieniasz foty w trybie widoku po 9 fotek na ekranie. A tak serio najbardziej zasmuciło mnie w tym aparacie brak MLU i mam nadzieję, że ktoś pokusiłby się o taką opcje w nowym sofcie 😕 Anyway dzięki chłopaki za odpowiedzi do tematu. pozdr

Alf300
Początkujący

Slevin napisał(a):

. ALF a zobacz czy nie masz czkawy jak szybko pozmieniasz foty w trybie widoku po 9 fotek na ekranie. A tak serio pozdr

Sprawdziłem :D

Każda kolejna dziewiątka ładuje się koło 5 sekut w tym oczywiście fotki otwierają się kolejno 1..2..3..4 .. itd z czego 8 i 9 najszybciej . Cofanie się do poprzedniej 9 jest już prawię natychmiastowe ...

5 sekund dotyczy tylko 9 jeszcze nie załadowanej i kolejnej jakiejś nawet mocno przeskoczonej .