Podziel się wrażeniami!
heyah drodzy koledzy witam Was ponownie dziś mam pytanie dotyczące dyfuzora do wbudowanej lampy w alfie 300 dokładnie o ten mi chodzi:
http://allegro.pl/item529297913_dyfuzor ... olory.html
a pytanie to czy jest to coś warte? ja myślę że tak jak dla mnie na początek jak budrzet na foto akcesoria się kończy i nie ma mowy o zewnętrznej lampie to że warto. może ktoś używał? jeśli spełnia zamierzony efekt to myślę że warto 30zl zainwestować. Co myślicie?
każdy będzie lepszy od jego braku
polecam najtańszy sposób - pudełko po filmie fotograficznym (trzeba tylko wyciąć dziurkę na lampę)
albo wykombinuj cos sobie sam z materiałów typu folia aluminiowa, torebka foliowa mleczna, taśma, spinacz.
Bądź MacGyverem
Ja zrobiłem sobie takie coś, tylko nie na wbudowaną, ale to jest tylko kwestia skali i pomyslowości
no fajny ten dyfuzorek Twój, a ja pierw to poszukam chyba tego pudełka po kliszy ale nie wiem czy w domu znajdę bo coś nie ma nigdzie a dawniej jak się fotografią nie interesowałem po domu pełno się tego walało.. dzięki za odpowiedzi pokombinuje troche ale to już nie dziś a jak nic nie wyjdzie to kupie to na allegro i juz.. dzięki!
Witaj
ja zakupiłem dokładnie to co pokazałeś, efekty świetne, nie warto się bawić za tak śmieszne pieniądze.
rafi83 napisał(a):
Witaj
ja zakupiłem dokładnie to co pokazałeś, efekty świetne, nie warto się bawić za tak śmieszne pieniądze.
a ttl nie powinien mu naświetlić poprawnie?
ttl sobie zmierzy ile światla potrzeba bez dyfuzora pewnie trzeba bedzie cos zwiekszyc moc blysku ale to chyba zaden problem.. nie probowalem jeszcze z tym pudeleczkiem od kliszy bo mam tylko czarne w domu a i u kumpli nic takiego nie znalezlismy kupie pewnie ten dyfuzor z allegro i spokuj i z glowy i wtedy obczaje o ile trzeba bedzie zwiekszyc moc blysku..
bikmen napisał(a):
tobczaje o ile trzeba bedzie zwiekszyc moc blysku..