anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony Alfa 350 Ekran LCD

mustec
Początkujący

Sony Alfa 350 Ekran LCD

Mały problemik z wyświetlaczem LCD niewiem czemu ale mam dziwna plamke to znaczy tak zwany pływający wyświetlacz .Wiem że to normalne że jak sie dotknie wyświetlacz LCD to pokazuje się ciemna plama ale czy to normalne że jest ona cały czas tak jakby coś gdzieś dociskało.Jak dotykam go z boku to tez tak sie dzieje a potem sie zmniejsza i zostaje Niewim czy to normalne czy mam się martwić Kupiłem niedawno aparat i niewiem czy to rekalamować ?

14 ODPOW. 14
profile.country.PL.title
Jacek80
Poszukiwacz

jeżeli nie ma widocznych wgnieceń, pęknięć itp to powinieneś reklamować, bo to nie jest normalne... prawdopodobnie do wymiany będzie cały LCD

mustec
Początkujący

właśnie nie ma żadnych pęknięć ani wgnieceń a on sie tak dziwnie zachowuje niewiem byłem dzisiaj w sklepie powiedzieli że to normalne że LCD tak ma i jak dotyka się go to sie tak dzieje mnie sie to nie podoba . Ale jak go nie dotykam to tez jest niwielkie ciemne przebarwienie Juz sam niewiem poradźcie coś :( Zdjęcia i reszta jest ok

Boby-----
Początkujący

Witam. Na początek szacuneczek dla Wszystkich...
Mam podobny problem jak kolega wyżej. Co prawda moją plamkę ok 2cm szerokości widać pod odpowiednim kątem patrzenia na wyświetlacz LCD. Nie wiem czy złożyć reklamację?? Względnie ile czasu takowa naprawa może potrwać??

profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

Boby71 napisał(a):

Nie wiem czy złożyć reklamację??

oczywiście
jak najbardziej i jak najszybciej

Boby71 napisał(a):

Względnie ile czasu takowa naprawa może potrwać??

jeśli przez CSI to do 10 dni ale ludzie którzy mieli jakieś problemy dostawali aparat po naprawie nawet po 4 dniach

Boby-----
Początkujący

Dzięki za info - jeszcze jedno pytanie.. sprzęt zakupiony w sklepie Vobis reklamuję u nich czy w autoryzowanych punktach serwisowych sony?

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Boby71 napisał(a):

Dzięki za info - jeszcze jedno pytanie.. sprzęt zakupiony w sklepie Vobis reklamuję u nich czy w autoryzowanych punktach serwisowych sony?

najlepiej, najpewniej i najszybciej jest wysyłać od razu do Autoryzowanego Serwisu (DSLR) czyli do C.S.I. Foto i Video: www.e-csi.pl

Początkujący

kurcze .... to Warszawa, a ja z pomorskiego :(

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

warto poczytać info na stronie serwisu:
www.e-csi.pl/index.php?page=serviceHowToSend

jeśli naprawa jest gwarancyjna przesyłka jest na koszt Serwisu/Producenta

Starosta.
Początkujący

Boby71 napisał(a):

kurcze .... to Warszawa, a ja z pomorskiego :(

Nie ma czego się bać ;)
Ja też wysyłałem moją dwusetunie do Warszawy i nie jest to straszne :)

EDIT: Więcej już nie muszę pisać, bo kris mnie ubiegł ;)

Pozdrawia Starosta :grin: