Podziel się wrażeniami!
Mały problemik z wyświetlaczem LCD niewiem czemu ale mam dziwna plamke to znaczy tak zwany pływający wyświetlacz .Wiem że to normalne że jak sie dotknie wyświetlacz LCD to pokazuje się ciemna plama ale czy to normalne że jest ona cały czas tak jakby coś gdzieś dociskało.Jak dotykam go z boku to tez tak sie dzieje a potem sie zmniejsza i zostaje Niewim czy to normalne czy mam się martwić Kupiłem niedawno aparat i niewiem czy to rekalamować ?
Dzięki raz jeszcze za fachową poradę...
W załączniku jest zdjęcie z w/w przebarwieniem czy jak to nazwać
Również mam dwie takie plamki od nowości (widoczne tylko na czarnym ekranie ). Plamki zawsze są takie same, naciskam ekranik LCD w koło i ciągle jest tak samo. Wydaje mi się, że to normalne. W monitorach LCD na czarnym tle również widać takie plamki od podświetlenia lampy.
SZFENDAK napisał(a):
Boby71 napisał(a):
Nie wiem czy złożyć reklamację??
oczywiście
jak najbardziej i jak najszybciej
Boby71 napisał(a):
Względnie ile czasu takowa naprawa może potrwać??
jeśli przez CSI to do 10 dni ale ludzie którzy mieli jakieś problemy dostawali aparat po naprawie nawet po 4 dniach
Być może mój przedmówca ma rację... jednak to co widać na ekranie LCD raczej nie należy do normalności ... Koledzy z forum zalecają aby oddać go w ręce fachowców z "C.S.I." - i to właśnie zamierzam uczynić... W związku z tym, że aparat jest nowy i objęty jest gwarancją producenta raczej o kosztach (mam nadzieję) nie będzie dyskusji .... jak już wspominałem, nie został w żaden sposób mechanicznie uszkodzony!!!
A tak na marginesie.. kontaktowałem się w tej sprawie z "Sony Poland" jak również z "C.S.I." (z Panem Grzegorzem N. ) i obie strony zalecają przesłanie aparatu do serwisu.... co zamierzam właśnie uczynić....
Na wyniki ekspertyzy trzeba będzie poczekać, jednak jestem pełen optymizmu i serwisanci stwierdzą, że jest to wada fabryczna wyświetlacza który podlega wymianie...
Na tym problem zostałby zażegnany... czego sobie i innym życzę..
Pewne przebarwienia są wynikiem konstrukcji a inne uszkodzenia. Jednak żadne zdjęcie nic tu nie pomoże i aby stwierdzić co jest ze sprzętem konieczne jest przesłanie go do serwisu abyśmy mogli go dokładnie sprawdzić.
Pozdrawiam
Grzgorz N.