anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony ma problemy z serwisami

Pumba------
Początkujący

Sony ma problemy z serwisami

Ja już jestem nastawiony na zakup tego sprzęcika http://sklep.vobis.pl/oferta/fotografia ... 5-200.aspx i usłyszałem dzisiaj od szanowanego przezemnie fotografa, że mam zastanowić się nad kupnem Nikona czy Canona bo z ludzkich doświadczeń wychodzi mu, że gdy sprzęt się zepsuje (a szybko się psuje np wpiszcie u góry w wyszukiwarce frazę problem) to są duże problemy z serwisem.

Czy to jest prawda i czy jednak mam kupić tamto cacko?

5 ODPOW. 5
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Pumba napisał(a):

Ja już jestem nastawiony na zakup tego sprzęcika http://sklep.vobis.pl/oferta/fotografia ... 5-200.aspx" target="_blank" target="_blank i usłyszałem dzisiaj od szanowanego przezemnie fotografa, że mam zastanowić się nad kupnem Nikona czy Canona bo z ludzkich doświadczeń wychodzi mu, że gdy sprzęt się zepsuje (a szybko się psuje np wpiszcie u góry w wyszukiwarce frazę problem) to są duże problemy z serwisem.

Czy to jest prawda i czy jednak mam kupić tamto cacko?

:smileyhappy: ...akurat serwisem Sony i Canona zajmuje się ta sama firma! Trudno więc odradzać komuś Sony i proponować Canona.

Druga sprawa, że doświadczenia pokazują, że 2 tygodnie to zazwyczaj maksymalny termin w jakim naprawiane są usterki w alfach i usuwane są skutecznie. :)

Większość jak to określasz "problemów" które podaje wyszukiwarka, nie jest związanych z awarią lub wadą aparatu, tylko po prostu brakiem doświadczenia niektórych użytkowników.

Pumba------
Początkujący

Czyli mówiąc jasno koleś mnie źle nakierował. Ja mu mówię, że początkujący jestem i siedzę w kompakcie 2 lata i chcę przejść na lustrzankę, a on mi mówi żebym kupił Nikona D90 bo dobry i poza tym szpan. LUL!

Patrząc na necie D90 wymaga dobrej orientacji w szerokiej wiedzy fotografii.

Alf300
Początkujący

Pumba ale to tak zawsze jest ... Jak u lekarza jakie leki każe przepisywać handlowiec takie lekarz zaleca (nie ważne że są odpowiedniki idzie kasa i wycieczki najważniejsze )

Ja jak wlazłem do FotoJokera i zobaczyłem kolesia w pomarańczowym krawacie Sony Alfa to już wiedziałem o czym będzie mowa :slight_smile:

profile.country.pl_PL.title
Filipski-----
Początkujący

Alf300 napisał(a):

Ja jak wlazłem do FotoJokera i zobaczyłem kolesia w pomarańczowym krawacie Sony Alfa to już wiedziałem o czym będzie mowa :slight_smile:

Dobre!
Mój brat, kiedy prowadził kiedyś spory biznesik rozwiązywał sprawę prosto : za sprzedaż towaru na którym jest najwyższa marża parę złotych do kieszeni sprzedawcy.
A w Fojokerze miałem dokładnie takie same wrażenia.Układ gazetki też jest taki, że zaczynamy od Alfy, a reszta potem.
Z kolei w Euro na pytanie o Pentaxa obsługa informowała, że to nowa, mało znana marka, chyba się nie przyjmie. :D

profile.country.en_GB.title
gnembon
Początkujący

i właśnie dlatego nie warto się sugerować w sklepiej "pomocą" sprzedawcy. Najlepiej wyrobić sobie własne zdanie choćby w takich miejscach jak to. A nawet tu tak nie słodzą o alfach niż w niektórych sklepach (tyczy się to wszystkich innych firm). Ja ze swojej strony polecam alfetki (A23x0), a serwis sony jest akurat dobry.

Acha - pomoc sprzedawcy powinna ograniczać się do podawania ciężkich i drogich szkieł do przymiarki http://klubkm.pl/forum/images/smilies/naughty.gif