Podziel się wrażeniami!
Witam wszystich jestem poczatkujacym fotografem na tak zawansowanym sprzeciem a bardzo chciałbym robic dobre zdjecia sportowe a konkretnie interesuje mnie chokej.Moje pytanie dotyczy dotyczy czy na orginalnym obiektywie do sony (3.5-5.6/18-70) moge robicz dobre zdjeci .Poniewaz próbowałem ale nie do konca sa one takie jakbym chciał czyli konkretnie w niektórych mniejscach zamazane .Kombinowałem juz i z czułoscia i z czasem otwarcia migawki ale dalej nie jest tak jakbym chciał .Moze moje umiejetnosci sa zbyt mierne .Prosze opomoc w tym temacie dzieki .SONY ALFA 200 .
interesuje mnie chokej.
Witam,
No tak jak powiedzał mój przedmówca jasne szkło i to najlepiej 2,8, jeżeli jesteś blisko to może tamron 17-50/2,8 a jak dalej to już poważniejszego sigma 70-200/2,8 HSM. Ten obiektyw ma swój silnik i będzie szybciej ostrzył. Czasami pomaga lampa dla "dopalenia"
Pavelo
Dzieki koledzy za pomoc a (hokejem)sie naprawde interesuje .Jeszcze raz dzieki
musisz wiedzieć gdzie będziesz robić zdjęcia. Byłem kiedyś na meczu hokejowym i się okazało, że takie reflektory walą w taflę lodu, że nie musiałem używać strasznie wysokiego ISO nawet przy f/5.6 by uzyskać krótkie czasy. Zależy jaka liga
Pavelo napisał(a):
Witam,
sigma 70-200/2,8 HSM. Ten obiektyw ma swój silnik i będzie szybciej ostrzył.
Tak, racja. Powinieniem napisać, że "może" będzie szybciej ostrzył.
Koledzy ostatnio rozmawialismy o obiektywach co sadzicie o tym SIGMA 28 - 105mm F2.8