- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
ZBIOROWY - Norwegia - Region Stavanger 2012
Preikestolen - zbioróweczka nr 1
Zapewne będzie ich od krisa więcej, ale chciałem być pierwszy
Od lewej:
kris, ania.s, Kasia Mi., mat_czok, terbor, Bambi, Lajam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Świetna relacja, fotografie super...przy okazji nie chciało ci się brać
850? lekki NEX7 na takie wyprawy lepszy?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
przy okazji nie chciało ci się brać 850? lekki NEX7 na takie wyprawy lepszy?
zdecydowanie NEXio lepszy! Dzięki uprzejmości osób pracujących w SONY mogłem sobie pozwolić na taki luksus...luksus w postaci WYGODY! Polecam takie rozwiązanie, bo w podróży każdy gram się liczy :smileythumbsup:
A ja nie należę do osób, których jara dźwiganie kilogramów sprzętu. Im mniej sprzętu, tym bardziej się skupiam na tym co dla mnie istotne: czyli na kadrach.
Dodam, że jak oglądałem zdjęcia od Oli i Maćka (HX7V) to były foty, po których zadawałem pytanie: po co? Po co ja dźwigałem te wszystkie szkła
FF. 14mm. 35mm. 50mm. 85mm. 135mm. 500mm. 70-210
thank god i'm a photographer
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
:c4 Świetna relacja, fotografie super...przy okazji nie chciało ci się brać 850? lekki NEX7 na takie wyprawy lepszy?
za to ja nadrabiałem za krisa
ale wolałem ponosić i cieszyć się z fotografowania tym czym na co dzień nie mam szans focić
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
trebor napisał(a):
za to ja nadrabiałem za krisa
ale wolałem ponosić i cieszyć się z fotografowania tym czym na co dzień nie mam szans focić
Również z uśmiechem bym z takiej okazji skorzystał, ponadto, może masz lepszą formę fizyczną od krisa :smileyhappy:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Również z uśmiechem bym z takiej okazji skorzystał, ponadto, może masz lepszą formę fizyczną od krisa
na pewno mam lepszą formę stópkową :smileyhappy: choć i z tym miałem problemy pod koniec
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Bardzo fajne fotki.
Mi się Norwegia marzy od bardzo dawna, ale poczekam, aż dziewczyny trochę dorosną i może wtedy się wybiorę.
Widoki przepiękne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
trebor napisał(a):
Ja tam lubię aparat, który czuję, że dobrze leży w dłoni.
A Nex to mi średnio leży (szczególnie w porównaniu z
To, że noszę około kilograma więcej, mnie akurat różnicy nie robi. Ja lubię dźwigać - to dla mnie fajna forma budowania lepszej kondycji i zrzucania nadwagi. Stąd dzierżyłem przez całą drogę na szyi klocka
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Lajam napisał(a):
To, że noszę około kilograma więcej, mnie akurat różnicy nie robi. Ja lubię dźwigać - to dla mnie fajna forma budowania lepszej kondycji i zrzucania nadwagi. Stąd dzierżyłem przez całą drogę na szyi klocka900 i było mi z tym bardzo dobrze.
Trzeba było zapiąć do tego korpusu białaska (SSM-a) - widzę, że Trebor dzielnie z nim trenował, do noszenia mógł oddać Tobie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
piotruso napisał(a):
Trzeba było zapiąć do tego korpusu białaska (SSM-a) - widzę, że Trebor dzielnie z nim trenował, do noszenia mógł oddać Tobie
Ja niosłem go na szyi na trasie podczas zejścia :smileyexclaim:
Roberto zamienił się ze mną i zabrał sobie 24-105, który okazał się dość fajnym zakresowo obiektywem, niestety trzeba go domykać dość mocno bo inaczej to mamy soft focus :smileyhappy:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Krisu bardzo dobrze opisał cały przebieg naszej wyprawy, która była niezapomniana z wielu powodów, poprzez widoki do braku snu i tony śmiechu. Wszystkim dziękuję za towarzystwo, a szczególnie krisowi za ogarnięcia tematu....fly4free za cynk (:P), no i cajberszotom za grupówki, towarzystwo i przezwisko (alfy ).
Wyjazd ten był bardzo wielkim i udanym spontanem, oby więcej takich :smileythumbsup:, szkoda tylko że tam tak drogo bo chętnie bym tam został jeszcze dłużej, spodobało mi się tam. Może dlatego, że jest tam wiele podobieństw z UK (tylko po złej stronie jeżdżą :smileymrgreen:)
Zaczynam wrzucać zdjęcia