Podziel się wrażeniami!
witam, jak na razie robie fotki zwykłym kompaktem, ponieważ lustrzanka jest dla mnie zbyt dużym wydatkiem, oto moje prace :
Tadeusz napisał(a):
A poważnie: też nie mam kasy na obiektyw+pierścienie macro więc myślę o jakimś Raynoxie.
bzyg w locie tez jest z kilku cm, polowalem na niego z 2 gdziny
bolek55555 napisał(a):
troche wstyd bo nie mam zbyt duzo pieniedzy i sam sobie zrobilem statyw i dyfuzor, ale wrzuce zdjęcie sprzetu
Lajam napisał(a):
Tadeusz napisał(a):
A poważnie: też nie mam kasy na obiektyw+pierścienie macro więc myślę o jakimś Raynoxie.
Tadeuszu, masz przecież Sigmę 70-300 - odległość minimalna przy makro 1:2 wynosi 95cm! dokładasz pierścienie i masz prawie 1:1, a odległość minimalna nie zmniejsza się drastycznie
tyle, że statywik musi być
Ale raynox na tą Sigmę to dobry pomysł. ..
Tadeusz napisał(a):
Tylko makrówka 95 lub 100 + pierścienie (kpl. to 36+24+12=72mm) ale to koszt. Bez niczego, widziałeś moje "macra" (w TYM wątku muszę użyć cudzysłowu), ale do lata myślę, że się szarpnę na raynoxa (albo od Trebora pożyczę ) Tylko to wstawanie...
PS. Masz może komplet pierścieni
na dobranoc modraszek
bolek55555 napisał(a):
na dobranoc modraszek
Witam - ja też jestem zaskoczony że kompaktem można wykonać tak dobre i ostre zdjęcia makro owadów. Gratuluję . Proponuję abyś odwiedził www.obiektywni.pl- co prawda w 70%
szaleją tam goście po studiach foto, są bardzo krytyczni ,ale dużo można się od nich dużo nauczyć,podpatrzeć, a Ty masz tam na 100% zapewnione wysokie notowania- pewnie sami będą w szoku że ktoś robi takie same zdjęcia za 100 x mniejszą kasę ha,ha
jery007 napisał(a):
co prawda w 70% szaleją tam goście po studiach foto
jery007 napisał(a):
(...)Proponuję abyś odwiedził http://www.obiektywni.pl" target="_blank
szaleją tam goście po studiach foto (...) pewnie sami będą w szoku