Podziel się wrażeniami!
Witam! Pierwszy, szczęśliwy post w temacie cyfrówek Sony posyłam!
sądzę, że to dobre meijsce, żeby się tu publicznie podzielić informacją, jakich aparatów używamy (np. z modelu) i z których jesteśmy zadowoleni, a z któryech ew. nie za bardzo.
Ja mam m.in. N1 z dotykowym ekranem i bardzo go sobie chwalę. Spisuje się na schwał
Trudno polemizować ze stwierdzeniami "to juz jest norma", "Sony to Sony", "Zakup to wyrzucone pieniądze."
Sony DSC H9 i H7 były jednymi z najlepiej sprzedajacych sie aparatów w swojej klasie, nie odbiegają na minus w stosunku do innych kompaktów.
Jeżeli oczekuje Pan wyższej jakości to pozostaje zakup lustrzanki.
Dobrol, może i masz rację, nie wiem nie weryfikowałam tych modeli. Ale też, mimo że nie posiadam szerokiej wiedzy technicznej czy technologicznej na temat cyfrówek, w tym kompletnie o:
to ze swojego aparatu i tak jestem zadowolona, a zakupu nie uważam za wywałkę kasy. Choćby dlatego, że aparacik sprawdzałam w najróżniejszych sytuacjach i generalnie jest na plus.Dobrol napisał(a):
b. dużej abberacji chromatycznej
Za takie pieniądze to aparat powinien robić technicznie zdjęcia dobrej jakości - nie mówię o b. dobrej.
Jeżeli mówimy o b. dobrej jakości to tylko lustrzanka.
Abberacja chromatyczna - zrób zdjęcia konarów drzew a nastepnie oglądnij obraz w rogach kadru, nawet nie trzeba stosować powiększenia a zobaczysz kolorowe krawędzie elementów obrazu. Porównaj to z obrazami wykonanymi innymi markami aparatów (innych firm) nawet tych tańszych. Niestety H7 i H9 to był "niewypał" a ja dałem się nabrać na reklamę.
Nie jestem wyjątkiem tej krytyki, wystarczy poczytać recenzje ekspertów w internecie (niestety robione są po pewnym czasie od wejścia aparatu na rynek).
A dbałoś o klienta to wysłuchanie uwag i choć częściowa poprawa wad wydając poprawione oprogramowanie aparatu - tak robią inne szanujące klienta firmy.
Powiedzmy może że nie spełnił Twoich oczekiwań.
Nie nazywaj tych aparatów "niewypałem" Tysiące klientów są z niego zadowolone.
A aberacja chromatyczna jest cechą wszystkich "super zoomów" wszystkich marek.
Jest to cecha optyki i niewielkich matryc w kompaktach, nie da się tego poprawić nowym firmwarem.
A co do specjalistów w internecie... Wielu przypadkach to "wybitni teoretycy" w końcu jest się tu anonimowo...
Oprócz oczekiwań jest jeszcze koszt.
Wykonałem aparatem ponad 3000 zdjęć więc wiem co mówię. Poprawiam zdjęcia odpowiednimi programami i wymaga to niestety b. dużo czasu - uzyskuję nawet w miarę dobry efekt.
Nie mówmy, że coś jest białe jak jest czarne - niektórzy nie lubią krytyki.
Np. aparat S90 robi b. dobre technicznie zdjęcia - tym również wykonałem około 2000 zdjęć - nie wymagają tak wielu poprawek.
Witam
Posiadam aparat Cyber-shot, dołączona jest płyta z programem do korekty zdjęć. Wgrałam po angielsku, czy jest możliwe aby menu tego programu było w języku polskim? i jak to zrobić?
Sarema napisał(a):
Witam
Posiadam aparat Cyber-shot, dołączona jest płyta z programem do korekty zdjęć. Wgrałam po angielsku, czy jest możliwe aby menu tego programu było w języku polskim? i jak to zrobić?
Dziekuję za odpowiedź.
cześc mam pytanko mam DSC-H3 i po roku używania nie otwiera mi sie lampa błyskowa , spotkał się ktoś z czymś takim ...?
pozdrawiam A.
agasz82 napisał(a):
cześc mam pytanko mam DSC-H3 i po roku używania nie otwiera mi sie lampa błyskowa , spotkał się ktoś z czymś takim ...?
pozdrawiam A.