Podziel się wrażeniami!
Hej. Znacie jakieś tanie sklepy internetowe gdzie można brać sprzęt na raty?. Ja mam dwa fotojoker.pl i foto-net.
indiansummer
Rozumiem ale chyba bez sensu podawać linki do sklepów z USA gdzie cena nie jest jakimś rarytasem ...
Możemy tu zasypać temat linkami do sklepów w Malezii i Pakistanie bo ktoś tam pojedzie ...
Kupno z zagranicą wiąże się z niedogodnościami rożnymi i za chwilę będzie wysyp pytań jak zmienić menu na język polski albo czemu moja ładowarka za cholerę nie chcę się podłączyć do mojego kontaktu ...
Ale oka jeżeli ktoś jest ze stanów i tam mieszka jak mu cena odpowiada to OK .
Bez obrazy
http://tech.wp.pl/kat,1009779,title,Zab ... omosc.html" target="_blank ...no to chyba ,,pozytywny,, finał działania jednego ze znanych, tanich sklepów foto...oby zamawiający odzyskali kasę ...
camelfoto napisał(a):
http://japanfoto.pl/
Nie wiem jak tam jest z ratami ale ceny troszkę się różnią od innych sklepów
JUż tę informację podawałem, więc jeszcze raz powtórzę - aktualnie w hipermarketach
AUCHAN mozna kupić takie A 300 z kitowym obiektywem - dziś pytałem cena wynosi
1329 zł., to jest znacznie takiej niz w uchodzących za tanie sklepach internetowych. Ja
kupiłem tydzień temu to co mam w podpisie za 1862 zł.
ufosan napisał(a):
camelfoto napisał(a):
http://japanfoto.pl/
Nie wiem jak tam jest z ratami ale ceny troszkę się różnią od innych sklepów
Może teraz ktoś będzie robił interesy z japanfoto za kratkami
Tylko radzę opracować specjalną grypserę, żeby się klawisze nie kapnęły
To i ja coś w temacie za Tadeuszem podrzucę, na co się natknąłem.... A350+ 18-70 za 1200zł
Zakładam że link nie wymaga komentarza...
Choć przyznam, że kwiatki typu Nikon D700 + 24-70/2,8 za 3200zł czy Canon 5DMII + 24-105 L IS USM za 4000zł bardzo mnie ubawiły...
Ale wcale nieśmieszne już jest, że są ludzie którzy wręcz wbiegają w takie sidła widząc niską cenę... bo gdyby tak przecież nie było, takie "sklepy" nie miałyby racji bytu.... :smileyevil:
Na rynku cudów nie ma się co spodziewać, przesadne cwaniakowanie może mocno zaboleć, a za oszczędny płaci niestety dwa razy...
prosta zasada
jeśli towar mocno odbiega cenowo od pozostałych sprzedawców to radziłbym omijać z daleka
towar może być kradziony, uszkodzony lub przywieziony z tanich sklepów z Azji (bez polskiego softu) lub może go w ogóle nie być
Azazel napisał(a):
To i ja coś w temacie
AŻ TAK tanio za granicą to zazwyczaj też nie jest... AZ Electronic
Choć sprzętu foto Sony za dużo nie mają, to inne pozycje, jak np Canon 1Ds w cenie 5DMII (jeden i drugi 699,00 € ), brak adresu, telefonu itd - dają bardzo poważnie do myślenia.
Także nie oskarżam, za rękę nikogo nie złapałem - w razie czego polecam dwa razy się zastanowić przed zamawianiem tam.
kiedy kupowałem sala 16-105 najlepsza ofertę cenowa miał fotoplanet, inne rzeczy tez często mieli po cenach poniżej średniej, a i opinie na opineo.pl bardzo dobre. nie wiem jak jest teraz ale z doświadczeń sprzed ponad pól roku mogę ich polecić. raty zdaje się tez mieli.