Podziel się wrażeniami!
Witam.
Fotki co prawda nie robilam super aparatem, ani tez niespecjalnie sie ustawialam do robienia zdjec, ot takie z wypadu w góry. Jednak proszę o ocenę i komentarze, krytykę, sugestie, chciałabym aby fotki byly lepsze o ile da sie inne robic tym już na ten czas.. antykiem Żartuje
Nie jestem fotografem, nawet za amatorskiego się nie uważam, po prostu jakos nie umiem tym aparatem operować. Nie ma mozliwosci manulanych ustawien.
Chcę dodać, że nie poprawiam zdjęć w programach graficznych, poniewaz 1) nie umiem i 2) moim zdaniem powinno się umieć zrobić ladne zdjęcie, które wyglada dobrze bez obróbki.
1. Zbocze Kopy
2. Widok ze Śnieżki
3. Obserwatorium na Śnieżce
fotka 2 fajna lecz nr 3 lepsza Gdzie je robiłeś?? Bo chyba nie w naszych górach?
Fajne fotki. PS do poprzednika pytajacego o miejse gdzie fotki zostaly wykonane: pierwsza gdzies tam, a dwie nastepne to SNIEZKA, pisze czarno na bialym
sniezka1.jpg świetna,ale byłą by boska,gdyby nie ten cień i kawałek .
Można by było obciąć.Np.tak jak w moim załączniku.
Tak czy siak bardzo mi się podoba.
sniezka.jpg jest również poprawna ,tylko jakoś kadr mi nie pasuje.
Z innej pozycji pewnie wyszłoby lepiej.
zbocze- poprawnie oddane kolory.
JA również nie korzystam z obrabiania zdjęć(chociaż jakieś malutkie poprawki,naprzykład do sieci,czasem się zdarzą) i jestem tego samego zdania,że trzeba nauczyć się robić zdjęcia tak,żeby wyszły tak jak powinny.
Mesmerize24 napisał(a):
Chcę dodać, że nie poprawiam zdjęć w programach graficznych, poniewaz 1) nie umiem i 2) moim zdaniem powinno się umieć zrobić ladne zdjęcie, które wyglada dobrze bez obróbki.
pierwsze jest najciekawsze, jednak jakosć obcieta, troche mydlane i nieostre,
drugie, szkoda ze prawy dolny róg obciety jest ten słup, i ten łancuch ech...
trzecie jest po prostu nieciekawe, ani kadr, ani sposob przedstawienia obiektu
WOiOwnik napisał(a):
fotka 2 fajna lecz nr 3 lepsza Gdzie je robiłeś?? Bo chyba nie w naszych górach?