- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Obiektyw Sony G Lens w kamerach.
Witam wszystkich,
Sony w swojej najnowszej lini kamer wprowadził we flagowych modelach / HDR-XR520VE i HDR-XR500VE / "zaawansowany obiektyw Sony G Lens" i tu moje pytanie :
Czy ten obiektyw jest na prawdę dużo lepszy od legendarnego Carl Zeissa, czy poprostu Sony lansuje swoją optykę wątpliwej jakości / w porównaniu do Carl Zeissa / ?
Byłem zainteresowany zakupem modelu HDR-XR520VE ale obiektyw Sony G, delikatnie mówiąc mnie zniechęcił do zakupu tego modelu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Kamer jeszcze nie ma na rynku. Jak będą pewnie można będzie coś powiedzieć. Ale osobiście mi się wydaje że po prostu chodzi o to że Sony nie chce płacić za znak Zaisa, a obiektywy będą te same.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
nie mogą być te same - to oczywiste
I raczej na pewno nie będą lepsze
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
I obiektyw Sony i nowy przetwornik obrazu są lepsze od ClearVid CMOS i optyki Carl Zeissa. Widziałem na własne oczy. Filmy nagrywane nawet nocą są krystalicznie czyste, 0 szumów, dodatkowo nowy stabilizator obrazu i voice zoom - rewelacja. Do tego kamera jest mniejsza i posiada więcej funkcji, w tym wbudowany moduł GPS. Nie wierzycie, poczekajcie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
zwróćcie uwagę ze pierwsze obiektywy typu G pojawiły się w systemie alfa tzn w do lustrzanek cyfrowych. Czytałem wiele artykułów o tych lensach i opierając się na nich spodziewam sie samych dobrych efektów!!!!!!! poczekajmy, przetestujmy i się okaże.....