anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

adapter do sony A300K

profile.country.pl_PL.title
gaba-----
Początkujący

adapter do sony A300K

Witam. Poszukuję adapter na karty Memory Stick Duo do gniazda CompactFlash do alphy A300K. Nie mogę nigdzie go znaleźć. Na stronie sony jest taki, jednak nie ma podanych żadnych sklepów i nie pasowałby on do mojego modelu.
Tutaj ten adapter :
http://www.sony.pl/product/dsa-other-ac ... e=Overview

28 ODPOW. 28
Alf300
Początkujący

kup sobie normalnie kartę CF pojemność jaką chcesz ,ale za 92 + 8 zł przesyłka ja bym adaptera nie kupił no może jak by kosztował 5 zł to może do tego jak nie masz czytnika to jeszcze czytnik i tyle ;)

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

gaba napisał(a):

nie 😜 nie jestem przywiązana do karty. Poprostu kupiłam alphę A300K bez żadnej karty ani adaptera (z pustą dziurą :) ). Mam zwykłą kartę 1GB :) ale nie mam tego adaptera. I nie wiem co mam kupić ?

Posiadam tak adapter...mogę odsprzedać po znacznie korzystniejszej cenie niż na allegro :)

karolca
Nowicjusz

Kartę CF
Starą sprzeda. Adapter kosztuje niemal tyle co karta więc wniosek łatwy.

gaba-----
Początkujący

no właśnie jak z tym czytnikiem. To jest to co bezpośrednio wkłada się w aparat (adapter) ?. Gdzie mogę dostać takie coś BEZ KARTY jak najtaniej ?

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

gaba napisał(a):

no właśnie jak z tym czytnikiem. To jest to co bezpośrednio wkłada się w aparat (adapter) ?. Gdzie mogę dostać takie coś BEZ KARTY jak najtaniej ?

Czytnik podłączasz do komputera...unikasz w ten sposób dość uciążliwego zgrywania przez kabelek bo tylko kartę z aparatu do czytnika przekładasz.. ;)

Alf300
Początkujący

gaba spokojnie :D Masz aparat tak?... Masz kartę CF (to znaczy kupisz :rolling_eyes: ) Kartę wkładasz do aparatu tak?... Robisz zdjęcia tak?... zdjęcia ci się zapisują na karcie tak? oK

i teraz aby nie podłączać w kółko aparatu do laptopa czy komputera kupujesz czytnik i wystarczy taki czytnik podłączyć do laptopa /komputera i wkładać samą kartę tą z aparatu

gaba-----
Początkujący

A adapter to 'coś' co wkłada się bezpośrednio do aparatu ?
Przepraszam za moją niewiedzę ale pierwszy raz spotkałam się z takim czymś. Wcześniej to tylko wkładałam do kompaktu kartę i działało a tu jakieś przejścia ;O

gaba-----
Początkujący

kartę i czytnik mam :) potrzeba mi tego adaptera i nie wiem gdzie go kupić :)

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

gaba napisał(a):

A adapter to 'coś' co wkłada się bezpośrednio do aparatu ?

Tak. Adapter ma rozmiar karty Compact Flash i wkłada się do do gniazda karty pamięci w aparacie. Posiada slot, w który możesz wcisnąć Memorysticka i z niego korzystać.

kartę i czytnik mam :) potrzeba mi tego adaptera i nie wiem gdzie go kupić :)

Ja już pisałem...mam i nie potrzebuję go za bardzo... ;) Mogę odsprzedać

gaba-----
Początkujący

Dziękuję wszystkim za pomoc - już wszystko mam jasno :)
http://www.allegro.pl/item510910838_kar ... gb_s2.html
A to to jest adapter z wbudowaną kartą ? :D