Podziel się wrażeniami!
Witam. Poszukuję adapter na karty Memory Stick Duo do gniazda CompactFlash do alphy A300K. Nie mogę nigdzie go znaleźć. Na stronie sony jest taki, jednak nie ma podanych żadnych sklepów i nie pasowałby on do mojego modelu.
Tutaj ten adapter :
http://www.sony.pl/product/dsa-other-ac ... e=Overview
Ta kasrta nie wymaga już żadnego adaptera ani nic. wkładasz ją do aparatu i już działa.
to skoro adapter kosztuje 92 zł a 16 GB ;o;o karta 105zł to tak trochę się nie opłaca tego adaptera
Lajam: za ile chcesz sprzedać ten adapter ? ;DD
Karty Kingstona to ja bym jednak nie polecał, mimo niskiej ceny
ooo, a dlaczego ?
no i w takim razie jakie byś polecał ?
Mam, 16 GB. jedynym minusem TEJ karty (nie wiem jak inne) trochę dużo czasu potrzebuje, aby móc przeglądać foto na aparacie. Ale pstrykać można od razu. Miałam wcześniej wiele kingstonów i na żadnego nie narzekałam. JESZCZE
ja do tej pory też używałam/używam kingstonów i wszystko jest ok.
Może to się zmieniło, ale kingstony miały problemy i z jakością i ze współpracą z wieloma aparatami.
Polecać? np SanDisk Extreme III, Pretec. Nie słyszałem, żeby na nie ktoś narzekał.
Tylko pamiętaj: karty Compact Flash (CF), to nie będziesz potrzebować żadnych przejściówek.
gaba napisał(a):
Lajam: za ile chcesz sprzedać ten adapter ? ;DD
Witam;mam takie pytanko-jeżeli włożę adapter CF do A300 a do tego adaptera kartę SD to czy będzie mi zapisywać zdjęcia na tym SD czy jednak musi być karta CF. Zależy mi na zapisie na SD ponieważ gniazdo w plazmie mam właśnie SD,za odpowiedź z góry dziękuje.