- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
obiektywy cd.
witam wszystkich !!! jestem początkującym fotoamatorem jutro jadę kupić obiektyw .....nie wiem jaki mam upatrzone dwa bo na tyle mnie stać...posłuchałem wypowiedzi kolegów na innych forach int. i z przykrością musze przyzanć ,że większość wypowiada sie na temat sprzętu ,ktorego nigdy nie miała w ręku !!!każdemu odpowiada inny..wiem że każdy obiektyw ma w sobie to coś...ale mi chodzi o opinię szanownych kolegów ,którzy pracowali na niżej wymenionym sprzęcie zresztą obiektyw moim zdaniem to tylko połowa temat też ważny....wiem że najlepiej gdybym kupił wszystkie rodzaje obiektywów jakie są w tej chwili na rynku...jakie zdjęcia chcę robić ? portrety..reportarze...imprezowe...słuszałem o róznych wadach tych obiektywów mechanika,stare szkła,mydło....chciałbym usłuszeć opinie tych którzy pracowali na tym sprzęcie !!! bardzo liczę na wasze rzetelne opnie !!!!!!!!!!!!!!!!
aparat;sony 200
sony 75-300mm 1:4,5-5,6
sigma 18-200f/3,5-6,3 dc
dzięki !!!!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Polecam przejrzeć dział Obiektywy na tym forum.
Powinieneś znaleźć odpowiedź na swoje pytanie.
A swoją drogą najlepiej samemu się przekonać które szkło jest dobre, a nie sugerować się tylko opiniami na forum. Generalnie nie możesz oczekiwać od budżetowych obiektywów jakichś ponadprzeciętnych osiągów.
Temat do przeniesienia do działu OBIEKTYWY.