Podziel się wrażeniami!
heyah drodzy koledzy witam Was ponownie dziś mam pytanie dotyczące dyfuzora do wbudowanej lampy w alfie 300 dokładnie o ten mi chodzi:
http://allegro.pl/item529297913_dyfuzor ... olory.html
a pytanie to czy jest to coś warte? ja myślę że tak jak dla mnie na początek jak budrzet na foto akcesoria się kończy i nie ma mowy o zewnętrznej lampie to że warto. może ktoś używał? jeśli spełnia zamierzony efekt to myślę że warto 30zl zainwestować. Co myślicie?
też bym tyle obstawił...
hm zamowilem 17 i dzis dostalem
zalaczylem pierwsze zdjecie
Ty się nam nie chwal swoją kuchnią, tylko pokaż zdjęcie z dyfuzorem i bez
Witam. Posiadam dokładnie taki dyfuzor w mojej dwusetce wiec wrzucam przykladowe fotki jak wyglada bez i z dyfuzorem. Dodaje ze fotki byly zrobione tylko w celu porównania:)
jedno jest prześwietlone drugie nie, i dyfuzor niewiele ma tu do powiedzenia (generalnie).
Spróbuj zrobić coś co będzie miało cień, ew. portret coby ocenic 'płaskość' twarzy.
no i trza dać korekcję błysku na +0,3 / + 0,7
to sie da korekte i tyle po ptoblemie.. wlasnie na portrecie by bylo lepiej widac efekt ale to nic.. ja poczekam ze swoim dyfuzorem bo zamowie dopiero gdzies za dwa tygodnie bo wtedy beda mieli weżyki spustowe do alfy to mi azem wysla...
gnembon napisał(a):
jedno jest prześwietlone drugie nie
Osobiście mam ten wynalazek. Jakość wykonania na średnim poziomie.
Siłę błysku lampy zwiększyłem na +0.7. Dodatkowo, w dosyć ciemnych pomieszczeniach wprowadzam niekiedy korekcję naświetlenia zdjęcia aż do + 1 EV.
Ostatnio miałem przyjemność robić zdjęcia z "normalną" lampą. Kolorystyka, szczegóły zdjęcia... inna bajka. Trzeba dozbierać kasy i zakupić...