anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Deviacje...

profile.country.en_GB.title
Deviant.
Użytkownik

Deviacje...

Porządki

869 ODPOW. 869
profile.country.pl_PL.title
kuraq.
Poszukiwacz

Ze 130'stek to chyba wersja docenta najlepsza, ale kadr udany.

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

mphisto napisał(a):

jak w deluxePaint na amidze.

:smileyhappy: umarłem

Ale masz rację, szum wyszedł fatalny. ;)

profile.country.pl_PL.title
Bertone.
Poszukiwacz

131/ M* - najbardziej i basta :thumbsup:

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
Deviant.
Użytkownik

W wolnych chwilach 'męczę' kawał słoja: 70-400G
Imponujący słoik zarówno pod względem wyglądu fizycznego jak i możliwości optycznych.
Następne targi lotnicze itp. będę miał 'ostrzelane na cacy'...

oldguest
Początkujący

Oglądałem ten słoik w fotojoker ostatnio. Śni mi się po nocach teraz. Kupiłeś czy pożyczony? Interesują mnie wszystkie uwagi na jego temat bo jestem tyci tyci od kupna. Pozdrawiam.

Ps: zdjęcie miodzio :c4

Deviant.
Użytkownik

Bardzo dobry słoik - bez dwóch zdań. Osty od pełnej dziury, właściwie nie wymaga przymykania aby otrzymać ostry obraz. Winietowania nie widać, ale używałem słoja wraz z A200 i A700. Nie ma różnicy do czego go podepniesz - SSM zasuwa niesamowicie szybko. W porównaniu z moją Sigmą 70-200/2.8 autofocus śledzi cel niesamowicie płynnie - brak skokowej pracy, która potrafi denerwować w napędzanej mechanicznie sigmie...
Moim zdaniem, jeżeli 'kwit' nie gra roli to warto dopłacić i wziąć go zamiast 70-300G

Dodam jeszcze zdjęcie mojej przyjaciółki, która w tym czasie kiedy ja strzelałem sarny, strzelała mnie i Faficjusza...

Monty-----
Poszukiwacz

Reksio Cie nie szturchnal? :D

BTW...Wyborny kadr :thumbsup:

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Faficjusz robił za maskowanie? :nauseated_face:
Jakby cię BOR tak zobaczył, to mogliby ostrzelać... :slight_smile:

A sarenki ładnie ustrzelone, choć jakoś tak rudo na tej fotce?

------------------------------
fotoamator
profile.country.PL.title
Strix-----
Poszukiwacz

Witam;
Deviant - napisz, gdzie kupiłeś, oglądałeś kilka, czy był tylko 1 :smileytwisted:

Oglądałem wystawkę w Fotojckerze. Ale obawiam się że nie będzie drugiego egzemplarza do porównania. I sie teraz zastanawiam jak to rozwiązać.

Jak widze to zdjęcie to nie wiem czy wytrzymam z "niekupieniem" do pleneru. ;)

Pozdrawiam.

Deviant.
Użytkownik

Strix napisał(a):

Witam;Deviant - napisz, gdzie kupiłeś, oglądałeś kilka, czy był tylko 1 :smileytwisted:

Domyślam się, że pytasz o obiektyw. Był tylko jeden i tylko ten jeden miałem możliwość pomacać, pooglądać i wreszcie tym jednym strzelałem. Może mi się tylko wydawać, że nie ma właściwie sensu z porównywaniem ich między sobą (jeżeli dany sklep/salon posiada więcej sztuk), gdyż każdy będzie tak samo dobry.

Zapomniałem napisać o tym, że trochę mi się nie podoba malowanie tego obiektywu. Oczywiści nie ma to wpływu na zdjęcia, lecz trochę mnie irytowały początkowe spojrzenia ciekawskich. Na szczęście kilka recepturek i zwykły worek na śmieci pomagają...
Jeszcze jedno, co mogę napisać to sprawa mocowania statywowego. Moim zdaniem mogłoby ono być umieszczone na wzór tego z Sigmy. Tam mocowanie jest umieszczone nieco głębiej, co bezpośrednio bardzo ułatwia sam montaż obiektywu do body wyposażonego w grip. Dodatkowo odsuwa nieco środek ciężkości od uchwytu, więc bardzo łatwo można w ten sposób kadrować. Wystarczyłoby go przesunąć o 1 cm

Tadziu - Faficjusz ma silnie rozwinięty instynkt łowiecki, więc wystarczyło tylko słowo klucz (szukaj), aby pognał ku sarnom. Poczciwa psina - zawsze go zabieram na wszelkie sesje fotograficzne.

Mphisto - jakbyś się wybierał kiedyś do Opola, to nie ma problemu, żeby 70-400G oraz 70-300G wypróbować. Dajesz wcześniej znać i można coś ustrzelić...

Pozdraiwam