Podziel się wrażeniami!
Witam,
Czy mogę liczyć na opinie, najlepiej krytyczne dotyczące tej fotki? Czy w ogóle jest to odpowiedni kadr?
Pzdr.
Tadeusz, "średnio" w sensie takim, że siedziałem w domu, wypiłem z dziećmi wiśniowe piccolo i położyłem się spać. Jednak chyba w Sylwestra nie do końca o to chodzi...
Może to sprowokuje jakieś komentarze
No tutaj raczej nie trafiłes z efektem szumu, zbyt gruboziarnisty, narzucający się i w niektórych miejscach wyszła pikseloza, no i tonacja do mnie nie przemawia. Kadrowo lewa strona jest zbyt pusta. Gdyby nie udziwniać, wykadrować trochę, to byłoby zdecydowanie lepsze.
A mnie się podoba. Pomimo tego ziarna. A może właśnie dlatego.
Przypomina mi ziarno Fotopanu HL, najczulszego filmu na polskim rynku. A to tylko 400ISO było.
No to moja kolej. Moim zdaniem wszystko co robi artysta jest zamierzone i nie powinno podlegać dyskusji, i nie szkodzi że dopiero się uczymy:))) Zabawa polega na eksperymentowaniu.
Moje odczucia: Burza mi się podoba, to światełko chyba faktycznie odciąga uwagę ale korekta zależy od ciebie. Moja rada do zdjęcia z duchem. Widać jest tam właściwie jedynie twarz, postać jest za słabo oświetlona. Powtórz to ale postaraj się aby postać była trochę bardziej oświetlona. Ja bardzo lubię zabawy długim naświetlaniem, to chyba moja ulubiona funkcja w aparacie:))))
Dzięki za komentarze. Rzeczywiście z lewej trochę za pusto. Nie byłem w stanie podjąć decyzji o cięciu stołu Tonację, ziarno zrobiłem celowo, ale czy samo zdjęcie było tak zamierzone? To z "duchem" tak, tenis stołowy nie. Nie poradziłem sobie ze światłem i to jest główny powód takiego przegięcia tonacji Mnie ogólnie taka forma się podoba.
Wrzucę coś jeszcze...
Wrzucę jeszcze dwa kontrowersyjne zachody słońca
Hmmmm... Słońce bardzo mi się podoba a ten most i góry za bardzo uwagę przyciąga ten wętkarz(pstrongman):p
A dla mnie lepszy most z wędkarzem, niż słońca...
Ten most -
fajna okolica,można wiedzieć gdzie to?
Może i faktycznie ten wędkarz odwraca uwagę od okolicy
ale może taki był zamysł...