Podziel się wrażeniami!
Witam.
Jestem tu świeży. Nie znam się na aparatach i fotografii, ale chciałbym od czegoś zacząć - może złapę bakcyla. Zastanawiam się nad zakupem A200 i nie wiem czy dobrze celuję. Jakie funkcje są bardziej przydatne dla takiego amatora jak ja, a na które mogę nie zwracać większej uwagi?
Oczekuję od aparatu w miarę prostej obsługi, i dobrych jakościowo zdjęć. Fotki jak sądzę będą raczej plenerowe, trochę makro i zapewne jakieś akcje rodzinne.
Wyczytałem, że A200 nie posiada podglądu na LCD podczas robienia zdjęcia, trochę mnie to zdziwiło bo znajomi mają H7 i H9 - u nich to jest, nie ukrywam, że celowanie wizjerem to nowość i trochę się boję jak będzie wyglądała obsługa.
Osoby które posiadają A200 prosiłbym o opinię co do stabilizacji obrazu, zooma, i innych istotnych funkcji.
Jak sprawa wygląda z ISO - porównywałem kilka fotek i im większe ISO tym większa ziarnistość na zdjęciu.
Doradźcie co kupić? Może coś ze starszej rodziny DSC? Trochę bawiłem się H7 i powiem, że chyba spełniłby moje wymagania - jak ma się do tego A200?
Z góry dziękuję za wyrozumiałość i wszystkie sugestie.
wratislavian napisał(a):
http://www.cameralabs.com/reviews/Sony_Alpha_DSLR_A350/noise.shtml" target="_blank
tu jest ciekawe porownanie.
jeśli chodzi o A200 wypas, od 3 tygodni i jestem bardzo zadowolony.
też sie wachalem co kupic, a najprostrza rada ( teraz jestem madry wczesniej nie bylem ) pojdz do FotoJokera, saturna, media markt i pstryknij sobie fotke kazdym z aparatow. zobaczysz czym jest lustrzanka i jeje przewagi ja po 5 zdjeciach nie mialem watpliwosci
rozkmina miedzy LV a nieLV taka sama jak lapiesz do reki lustrzanke odruchowo przykladasz ja do oka, Poprosilem pania w FJ o 300 i 200, bez problemu z grzecznościa mi dano odpalono i LV okazal sie jakis nei natoralny to nie kompakt, to nei te gabaryty, i nie ten system ustawiania zooma, tak jak masz 300zl wiece jto czemu nie zawsze sie moze przydac jak tesciowa stoi przed toba a obejsc sie jej nie da to zawsze z nad glowy LV pomoze ale to naprawde zbedne i da sie na luzach żyć bez tego. weź A200 i ciesz sie jakoscia zdjec która bije reszte...
Warto kupić mam i jestem zadowolony a LV przydaje się ale można żyć bez niego:P